Annonce
forside

Nægtede at betale for taxa: Nu er der oprettet sag om bedrageri

Mand ville ikke betale taxa-regning på 333 kroner. Nu er der oprettet sag om bedrageri. Arkivfoto

Skanderborg: En 54-årig mand havde åbenbart håbet på en gratis tur hjem til Stilling fra Galten, men turen ser nu ud til at blive endnu dyrere end bare taxaregningen.

- Klokken 01.28 får vi en melding om en mand, som er blevet kørt fra Galten til Rytterparken i Stilling, og han vil ikke betale regningen på 333 kroner, oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Hans Hoffensetz.

Den 54-årige mand fra Stilling stiger efterfølgende ud af bilen og går ind i sin bolig i Rytterparken, hvor politiet finder ham, da de kommer frem.

- Han nægter stadig at betale for turen, og vi har oprettet en sag om bedrageri, da han satte sig ind i taxaen og kørte turen, vel vidende han ikke kunne betale for regningen, lyder det fra Hans Hoffensetz.

- Det fremgår ikke, hvorfor han ikke ville betale, men reelt ved man ikke, om han hverken har evnen eller muligheden for at betale. Jeg tænker, han ikke har haft pengene til det, siger vagtchefen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce