Annonce
Brædstrup

Når bagerbutikken er væk, går den store fornyelse af midtbyen i gang

Butikslokalet til det tidligere Brædstrup Bageri på Søndergade er under nedrivning, og når det arbejde er færdigt, begynder etableringen af et nyt Banetorv foran Restaurant Det Gamle Posthus. Foto: Henrik Sandvad
Midtbyen i Brædstrup står over for et større ansigtsløft i de kommende måneder. Byen får et helt nyt torv, Bryrupbanen føres ind gennem midtbyen, og så bliver Folkeparken forskønnet.
Annonce

Brædstrup: Midtbyen i Brædstrup vil forandre sig over de kommende måneder, og det skulle gerne blive til det bedre.

Sådan lyder det fra formanden for kommunens oplandsudvalg, Jørgen Korshøj (V), som oplyser, at de store projekter i områdefornyelsen af Brædstrup snart går i gang.

- Midtbyfornyelsen kommer til at køre fra nu af, og det stopper ikke før, det står færdigt. For Banestien og Banetorvet gælder det, at det vil stå færdigt i løbet af efteråret. De to projekter skal afsluttes i år. For Folkeparken vil arbejdet gå i gang i løbet af efteråret, og det vil være færdig hen i foråret, siger Jørgen Korshøj (V).

Annonce

Et løft til byen

I den seneste tid har nedrivningsfirmaet P. Olesen været i gang med at rive den tidligere bagerbygning på Søndergade 4 i Brædstrup ned.


Det bliver rigtigt godt, når tingene står færdig. I mellemtiden må vi bare acceptere, at der vil være store maskiner, der skal arbejde for at få det hele gjort fint.

Jørgen Korshøj (V), formand for oplandsudvalget


Herefter vil arbejdet med at opføre byens nye Banetorv, som får plads lige foran Restaurant Det Gamle Posthus, gå i gang. Samtidig føres naturstien som et grønt spor ind gennem midtbyen, og så skal Folkeparken igennem en større forskønnelse, hvor der også bliver taget hånd om problemerne med våde områder og overfladevand.

- Det er nogle fantastiske projekter, som kun vil løfte Brædstrup endnu mere. Især de mange turister på Bryrupbanestien vil nu få en god lejlighed til at holde rast i Brædstrup på det nye torv, hvor der er spisesteder og mulighed for at proviantere, inden man skal videre. Det bliver rigtigt godt, når tingene står færdige. I mellemtiden må vi bare acceptere, at der vil være store maskiner, der skal arbejde for at få det hele gjort fint, siger Jørgen Korshøj.

Annonce

Gynger og uderum

Byrådet besluttede sidste år at strege to af ti udvalgte projekter i områdefornyelsen, så der kunne sættes flere penge af til Banetorvet og Banestien. Det betyder, at der nu er 8,5 mio. kroner at bruge af.

Sådan forestiller arkitekterne i Møller & Grønborg, at det nye banetorv vil tage sig ud. Det bliver et rekreativt uderum med mulighed for ophold, leg og arrangementer. Illustration: Møller & Grønborg

Det nye Banetorv vil komme til at indeholde nye ude-opholdsrum, udeservering ved Restaurant Det Gamle Posthus og mulighed for at holde arrangementer.

Derudover sættes der gynger og trampoliner op, og der etableres også et mindre torv med udeservering ved det gamle mejeri, hvor Spis Brædstrup, spiritusfirmaet Water of Life og det nye bryghus ligger.

Annonce

Store investeringer i Brædstrup

Med nye boliger på vej ved krogrunden, det tidligere Energi Midt og udstykningerne i Galgehøj/Fredsbovej og Ring Sø, kommer midtbyfornyelsen til at understøtte den positive udvikling, som allerede er i byen.

- Man kan kun glæde sig over alle de projekter og den udvikling, som der er i Brædstrup i disse år. Hele meningen med områdefornyelsen var, at det også skulle give private investeringer for 60-80 millioner kroner, men vi er jo langt over 100 millioner kroner nu, fordi mange private investorer, men også boligforeninger har turdet at investere. Det er virkelig godt for byen og lige det, der skulle til, siger Jørgen Korshøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Horsens

Tirsdagens coronatal i Horsens: Laveste antal nye smittede i over to måneder

Annonce