Annonce
Debat

'Nå, det var blot et hjertesuk fra en tidligere lærer i oldtidskundskab': Europa er et pigenavn

Børge Fruelund Jensen. Foto: Jørn Alsted, JA Photo

Læserbrev: Græsk mytologi er både langt mere omfattende end nordisk mytologi og heller ikke så mørk og dyster som asatroen.

Et eksempel er navnet Europa. Europa var en fortryllende, fønikisk prinsesse. Hendes skønhed fik den græske fadergud Zeus, der var en stor ynder af dødelige, jordiske piger, øje på, da hun gik på stranden ved Tyros, som var den græske betegnelse for Fønikien.

Zeus forelskede sig straks i Europa og lavede nu sig selv om til en pragtfuld, hvid tyr.

Annonce

Han havde nemlig det handicap, at viste han sig i sin guddommelige skønhed for en jordisk kvinde, ville denne kvinde straks blive til aske ved det pragtfulde syn. Og det ønskede Zeus naturligvis ikke (jf. myten om Leda og svanen).

Zeus lagde sig nu som en hvid tyr for Europas fødder, og Europa satte sig på tyrens ryg. Tyren kastede sig nu straks i havet og svømmede til Kreta. Her havde Zeus seksuel samkvem med Europa, der som resultat fik tre sønner: Minos, Sarpedon og Rhadamanthys.

Derefter gav han Europa i giftermål til Asterios, konge over Kreta.

Den tyr, Zeus ved denne lejlighed havde forvandlet sig til, blev tyren i konstellationen Tyren i stjernebilledet i Zodiac.

Europa er altså faktisk et pigenavn, og jeg synes faktisk, det er et flot navn betragtet som et pigenavn. Præsten ville måske nok klø sig lidt i håret, hvis man forlangte sin lille pige døbt Europa.

Der er faktisk mange flotte navne, der kommer fra den græske og romerske oldtid. Lad mig f.eks. nævne to pigenavne som Rhodope og Arsinoë. Det er da flottere navne end Karen og Maren.

Børge Fruelund Jensen

Der er faktisk mange flotte navne, der kommer fra den græske og romerske oldtid. Lad mig f.eks. nævne to pigenavne som Rhodope og Arsinoë. Det er da flottere navne end Karen og Maren.

Nå, det var blot et hjertesuk fra en tidligere lærer i oldtidskundskab.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce