Annonce
112

Mystisk mand udgiver sig for at være fra hjemmeplejen

En 79-årig kvinde fra Odder havde mandag formiddag besøg af en falsk hjemmehjælper. Arkivfoto
To ældre borgere i Odder har haft besøg af mand, som intet har med hjemmeplejen at gøre. Nu opfordrer ældrechef borgerne til bede om legitimation, før de lukker ukendte personer ind.
Annonce

Odder: Det skete første gang i fredags og igen mandag formiddag. I løbet af de senere dage har to ældre borgere i Odder haft besøg af en mand, der udgiver sig for at være fra hjemmeplejen. Politiet ved endnu ikke, om manden er ude på at stjæle noget.

De to besøg får ældre- og omsorgschef chef i Odder Kommune Anne Stenbæk til at bede ældre borgerne være ekstra opmærksomme, hvis de ikke kender den person, som angiver sig for at være fra hjemmeplejen. Et kendetegn er, at alle ansatte i Sundhed og Omsorg bærer kitler.

- Desuden skal alle medarbejdere bære et ID-kort med foto, siger ældrechefen.

Mens politiet endnu ikke har modtaget en anmeldelse om det uønskede besøg i fredags, bekræfter Janni Lundager, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, at politiet har fået en anmeldelse om, at en kvinde på 79 år mandag formiddag fik besøg af en ca. 40-årig mand, som udgav sig for at være fra hjemmeplejen.

- Da manden var kommet ind i lejligheden, spurgte han ind til kvindens velbefindende, ligesom han tilbød at vaske hendes kaffekop, inden han forsvandt igen. Kvinden og hendes familie har endnu ikke observeret, at noget skulle være stjålet. Men den ældre kvinde blev faktisk lidt mistænksom, allerede mens manden var i lejligheden, fordi han ikke sprittede sine hænder, mens han var på besøg, siger hun.

Helt overbevist om, at manden ikke var fra hjemmeplejen, blev kvinden dog først, da hendes rigtige hjemmehjælp dukkede op straks efter, at manden var forsvundet.

Manden kørte i en bil af et mærke, som var ukendt for den rigtige hjemmehjælp.

Ældre- og omsorgschef Anne Stenbæk, som har kendskab til episoden i fredags fra en anden kilde, opfordrer alle borgere til straks at melde det politiet, hvis de får besøg af folk, der udgiver sig for at være fra hjemmeplejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Horsens

Tirsdagens coronatal i Horsens: Laveste antal nye smittede i over to måneder

Annonce