Annonce
Horsens

Mystikken breder sig på Havnetrekanten: Efter måneders stilstand blev havnebadet mandag pakket ind i net

Havnebadet i Horsens Havn blev mandag formiddag pakket ind i net. Hvornår havnebadet bygges færdigt, vil bygherren ikke sige noget om. Foto: Morten Pape
Mandag var der igen aktivitet på byggepladsen. Håndværkere spændte et net ud over havnebadet og lukkede herefter igen af for offentligheden. Michael Mortensen, der repræsenterer bygherren Casa Group, ønsker fortsat ikke at kommentere sagen.

Horsens: Arbejdet med at etablere et havnebad ved Havnetrekanten har stået stille i adskillige måneder, men mandag var der sjælden aktivitet på byggepladsen.

Håndværkere fra Juelsminde-tømrerfirmaet Lars S. var mandag formiddag i gang med at dække havnebadet af med et net.

Hvorfor ønskede de ikke at fortælle avisens udsendte, og generelt er der stor mystik om det ufærdige havnebad, der ellers af Michael Mortensen, som i denne sag repræsenterer bygherren, Casa Group, i maj i fjor blev lovet klar til badesæsonen 2021.

Annonce

Vejret kunne nok indbyde til en svalende dukkert i et bynært havnebad, men hvornår det kan blive aktuelt, vides ikke, for Michael Mortensen sagde mandag til Folkebladet, at han ikke har nogle kommentarer til sagen.

Heller ikke Christian Christiansen fra firmaet Marineteks danske afdeling, der er hyret til opgaven, vil bidrage med nyt. Han henviser til bygherren, altså Michael Mortensen.

I april i år sagde Michael Mortensen, at firmaet, der skal udføre arbejdet, ikke har folkene med de særlige kompetencer i landet p.t., og det er årsagen til, at der ikke sker noget lige nu.

- Jeg er i kontakt med firmaet nærmest dagligt, men der er jo også corona at tage hensyn til, sagde han dengang.

Hvorvidt det stadig er tilfældet, vil den lokale erhvervsmand altså ikke sige noget om.

Folkebladet skrev i april, at der har været en konflikt mellem kommunen og Casa om, hvorvidt havnebadet skulle etableres som et åbent eller et lukket bassin. Kommunen insisterede på den lukkede løsning på grund af vandkvaliteten i fjorden - trods Casas ønske om et åbent bassin, der er noget billigere.

Nabo savner havnebadet

Folkebladet mødte mandag formiddag Jette Cilius, der bor i Pakhusene umiddelbart foran havnebadet. Hun bekræftede, at der ikke har været aktivitet på byggepladsen i cirka trekvart år.

Jette Cilius bor i stueetagen på Pakhusene umiddelbart foran havnebadet. Hun er ifølge eget udsagn en vandhund og ærgrer sig over, at havnebadet ikke er åbnet som planlagt i år. Foto: Morten Pape

- Jeg er glad for at bo her, men det går godt nok langsomt med havnebadet. Lige nu er det vist kun mågerne, der har glæde af det, konstaterer hun.

- Det ærgrer mig da, og vi har intet fået at vide om, hvad der sker. Jeg elsker vand, og havnebadet var en af årsagerne til, at jeg flyttede herned, siger hun.


Jeg er glad for at bo her, men det går godt nok langsomt med havnebadet. Lige nu er det vist kun mågerne, der har glæde af det.

Jette Cilius, beboer, Pakhusene


Også borgmester Peter Sørensen (S) ærgrer sig over, at han og alle andre horsensianere endnu ikke kan bade i havnebadet.

- Det er klart for enhver, at projektet er blevet forsinket, og at det skyldes tekniske årsager. Det er da rigtigt træls, men omvendt nytter det jo heller ikke noget at åbne havnebadet og så lukke det igen på grund af vandkvaliteten. Jeg vælger at glæde mig til den dag, det åbner, siger han.

Annonce

Fem bassiner

Det er tidligere blevet oplyst, at havnebadet kommer til at omfatte i alt fem bassiner: et børnebassin, et udspringsbassin, et 25 meter-bassin, et sportsbassin, hvor man for eksempel kan sætte net op til volleyball, og et bassin til vinterbadere, der også får en sauna.

Michael Mortensen har personligt skudt 10 millioner kroner ind i projektet, men det bliver Horsens Kommune, der kommer til at stå for driften. Kommunen har afsat 20 millioner kroner til finansieringen af havnebadet.

Havnebadet ved Havnetrekanten er nu pakket ind i net. Foto: Morten Pape
Annonce
Erhverv For abonnenter

75-årig forvalter arbejder på fuld tid og fejrer 50-års jubilæum: Jeg stopper, når jeg bliver gammel

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Data-arkæolog krydser fingre for hjælp i Horsens: Hvem ved noget om dette ultra-sjældne apparat?

Erhverv For abonnenter

En helt ekstrem situation: Dobbelt-op på udfordringer slagtede økonomien på fjerkræslagteri

Horsens

Solnedgangen over en ådal tager sig fantastisk ud lige nu

Sport

AC siger farvel til tidligere anfører: Hallurs kontrakt ophævet

Hedensted

Rådhus berøvet for potentiel farlig medicin: Politiet advarer mod indtagning og videreformidling

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Lad os udvikle Lilli Gyldenkildes Torv til noget fantastisk: Skal vi tale Horsens op eller ned?

Horsens

Gorm brækkede armen og så fik hans mor en god idé: Nu drukner hun i stofrester

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Odder

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Hedensted

Det gode naboskab på Violvej er gået i arv: Det er så naturligt, at man ikke tænker over det

Kultur For abonnenter

Det sidste store skridt i Vestsalen er fem gange seks ton tungt

Sport

Alexander Ludwig: Det var vores egen skyld

Annonce