Annonce
Horsens

Mystikken breder sig på Havnetrekanten: Efter måneders stilstand blev havnebadet mandag pakket ind i net

Havnebadet i Horsens Havn blev mandag formiddag pakket ind i net. Hvornår havnebadet bygges færdigt, vil bygherren ikke sige noget om. Foto: Morten Pape
Mandag var der igen aktivitet på byggepladsen. Håndværkere spændte et net ud over havnebadet og lukkede herefter igen af for offentligheden. Michael Mortensen, der repræsenterer bygherren Casa Group, ønsker fortsat ikke at kommentere sagen.

Horsens: Arbejdet med at etablere et havnebad ved Havnetrekanten har stået stille i adskillige måneder, men mandag var der sjælden aktivitet på byggepladsen.

Håndværkere fra Juelsminde-tømrerfirmaet Lars S. var mandag formiddag i gang med at dække havnebadet af med et net.

Hvorfor ønskede de ikke at fortælle avisens udsendte, og generelt er der stor mystik om det ufærdige havnebad, der ellers af Michael Mortensen, som i denne sag repræsenterer bygherren, Casa Group, i maj i fjor blev lovet klar til badesæsonen 2021.

Annonce

Vejret kunne nok indbyde til en svalende dukkert i et bynært havnebad, men hvornår det kan blive aktuelt, vides ikke, for Michael Mortensen sagde mandag til Folkebladet, at han ikke har nogle kommentarer til sagen.

Heller ikke Christian Christiansen fra firmaet Marineteks danske afdeling, der er hyret til opgaven, vil bidrage med nyt. Han henviser til bygherren, altså Michael Mortensen.

I april i år sagde Michael Mortensen, at firmaet, der skal udføre arbejdet, ikke har folkene med de særlige kompetencer i landet p.t., og det er årsagen til, at der ikke sker noget lige nu.

- Jeg er i kontakt med firmaet nærmest dagligt, men der er jo også corona at tage hensyn til, sagde han dengang.

Hvorvidt det stadig er tilfældet, vil den lokale erhvervsmand altså ikke sige noget om.

Folkebladet skrev i april, at der har været en konflikt mellem kommunen og Casa om, hvorvidt havnebadet skulle etableres som et åbent eller et lukket bassin. Kommunen insisterede på den lukkede løsning på grund af vandkvaliteten i fjorden - trods Casas ønske om et åbent bassin, der er noget billigere.

Nabo savner havnebadet

Folkebladet mødte mandag formiddag Jette Cilius, der bor i Pakhusene umiddelbart foran havnebadet. Hun bekræftede, at der ikke har været aktivitet på byggepladsen i cirka trekvart år.

Jette Cilius bor i stueetagen på Pakhusene umiddelbart foran havnebadet. Hun er ifølge eget udsagn en vandhund og ærgrer sig over, at havnebadet ikke er åbnet som planlagt i år. Foto: Morten Pape

- Jeg er glad for at bo her, men det går godt nok langsomt med havnebadet. Lige nu er det vist kun mågerne, der har glæde af det, konstaterer hun.

- Det ærgrer mig da, og vi har intet fået at vide om, hvad der sker. Jeg elsker vand, og havnebadet var en af årsagerne til, at jeg flyttede herned, siger hun.


Jeg er glad for at bo her, men det går godt nok langsomt med havnebadet. Lige nu er det vist kun mågerne, der har glæde af det.

Jette Cilius, beboer, Pakhusene


Også borgmester Peter Sørensen (S) ærgrer sig over, at han og alle andre horsensianere endnu ikke kan bade i havnebadet.

- Det er klart for enhver, at projektet er blevet forsinket, og at det skyldes tekniske årsager. Det er da rigtigt træls, men omvendt nytter det jo heller ikke noget at åbne havnebadet og så lukke det igen på grund af vandkvaliteten. Jeg vælger at glæde mig til den dag, det åbner, siger han.

Annonce

Fem bassiner

Det er tidligere blevet oplyst, at havnebadet kommer til at omfatte i alt fem bassiner: et børnebassin, et udspringsbassin, et 25 meter-bassin, et sportsbassin, hvor man for eksempel kan sætte net op til volleyball, og et bassin til vinterbadere, der også får en sauna.

Michael Mortensen har personligt skudt 10 millioner kroner ind i projektet, men det bliver Horsens Kommune, der kommer til at stå for driften. Kommunen har afsat 20 millioner kroner til finansieringen af havnebadet.

Havnebadet ved Havnetrekanten er nu pakket ind i net. Foto: Morten Pape
Annonce
Horsens For abonnenter

Efter ballade med aggressiv dement mand: Nu er der kommet ro hos Jonas på Klovenhøjvej

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Cyklister og fodgængere er helt oversete på Lilli Gyldenkildes Torv, lyder det fra læser

Odder For abonnenter

'Nybyggerne' øvede sig først på et sommerhus: Caroline og Reece går op i de mindste detaljer

Podcast

Tøjbutik: Coronakrisen har givet mig en bedre økonomi

Horsens

Par fik besøg af ublu biltyv: Det er sgu' flabet at komme her, vise sit ansigt og have en helt klar plan

Politi: Alle Kongsberg-ofre blev dræbt med stikvåben

Horsens For abonnenter

Statsadvokat afviser klage over politiet i sag om aggressiv dement mand

Odder

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Odder

Børnene voksede fra fodbold og skydning, så nu vil far i byrådet

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Odder

Kørte fra Odder til Gudme for at se håndbold lørdag: Kampen blev dog først spillet søndag

Annonce