Annonce
Brædstrup

Muskelkraft skal skaffe nye hjertestartere

Lions Club Brædstrup arrangerer igen spinning til fordel for nye hjertestartere. Her et glimt fra sidste års dyst, hvor man fra venstre ser Henrik Dam Kristensen og Bo Skov Johansen, Nina Følbæk fra Sport og Fitness i Brædstrup, og Kurt Sørensen, Maria Eskildsen og Dorte Lendal. Arkivfoto
Lions Club i Brædstrup gør klar til en ny omgang spinning, der skal skaffe penge til hjertestartere.

Brædstrup: Lørdag 17. august er der nok en gang Musik i Gaden i Brædstrup, og en af de aktiviteter, der hører med, har for så vidt ikke noget med musik at gøre, men handler mere om muskelkraft og gavmildhed.

For fjerde år i træk arrangerer Lions Brædstrup nemlig en spinning-dyst, hvor lokale kendisser, politikere fra nær og fjern og ihærdige motionister vil trampe grundigt i pedalerne på nogle motionscykler, der bliver stillet op i et telt på Niels Wongesvej.

Arrangementet handler først og fremmest om at få cyklet penge ind til velgørenhed - i dette tilfælde indkøb af nye hjertestartere og vedligeholdelse af de eksisterende.

Annonce

En god opskrift

Konceptet med en spinning-dyst med kendte folk i sadlerne har Lions dyrket med stor succes siden 2015, og der er flere fordele ved aktiviteten.

- Det er en god "opskrift". Før i tiden arrangerede vi cykelløb i gaderne, men det var ret besværligt, da nogle gader skulle spærres af, og der skulle indhentes polititilladelser. Her er cyklerne jo stationære, og vi behøver ikke afspærringer, forklarer Jens Frederik Jensen fra Lions Brædstrup.

En håndfuld medlemmer fra Lions-klubben lægger ud med at cykle fra klokken 10, og derefter vil de seks motionscykler være bemandet med skiftende aktører. Der kommer politikere på besøg, velkendte skikkelser fra sports- og foreningslivet og selvfølgelig mange lokale pedaltrampere. Blandt dem, der sandsynligvis vil trampe, er blandt andre byrådsmedlemmerne Ellen T. Schmidt (S) og Martin Ravn (V), den lokale S-formand Bo Skov Johansen fra Sdr. Vissing og den kendte fodbolddommer Mads-Kristoffer Kristoffersen.

Sidste år blev der også cyklet penge ind til hjertestartere, og her lykkedes det at samle rekordbeløbet 58.101 kroner.

Den rekord håber Lions at slå i år.

Pengeindsamlingen foregår ved, at der skrives sponsorkontrakter, og det kan være beløb, der svinger fra et par hundrede kroner til flere tusinde kroner.

Da det som nævnt handler om at tjene penge til hjertestartere, vil der også være tilknyttet et arrangement, der handler om at vise, hvordan man bruger hjertestartere. I perioden mellem klokken 10 og 12 kommer der en instruktør og fortæller noget om førstehjælp og brugen af hjertestartere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv stjal smykker og kontanter

Annonce