Annonce
Horsens

Musikmand om 2018: Fantastisk ny festival, stærke samarbejder og en klimabevidst sommer

KulisseLagerets leder Jeppe Vind husker 2018 for bl.a. Wall of Sound og den varme sommer, der satte gang i cykler og genbrug.

Spillestedsleder Jeppe Vind, KulisseLageret, Horsens

- Med blikket som musikmand er den altoverskyggende begivenhed den nye festival, vi fik skruet sammen i Horsens: Wall Of Sound i september.

- Vi og vores samarbejdspartnere lovede to dage, 20 koncerter og 200 oplevelser - og det fik vi i dén grad indfriet. Den grønne park foran Fængslet blev transformeret til én stor havefest med et musikprogram, plukket fra den øverste hylde. Og trods delvis regn var der en fantastisk stemning og opbakning fra både publikum og medvirkende, bl.a. de 250 frivillige, som kastede sig ind i projektet med rank ryg og store smil. Det var simpelthen fantastisk at opleve den store sammenhængskraft, man kan skabe.

- Og i det hele taget var det et stærkt "samarbejds-år", set med KulisseLagerets øjne, hvor netop det samskabende perspektiv gav mulighed for at skabe meget mere, end vores egne rammer tillader: Talentprojekter med andre byer i regionen og afholdt på Det Gule Pakhus; ny, ung musikdramatik med Komediehuset og Horsens Ny Teater gennem "Sommerproduktionen" for 10. år i træk; besøg af Musikskolens helt unge talenter - plus små 100 live-arrangementer.

- Og så vil jeg huske 2018 for den varme sommer, som var så unaturligt lang, at klima-bevidstheden for alvor gik op for mange. I vores familie blev vi bevidstgjorte om mange "dårlige vaner", som nu er reduceret eller helt lagt på hylden. Vi tager et eksperiment-år, hvor der cykles, spises grønt og fokuseres på genbrug, så vidt vi kan. Og det kan vi sagtens.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce