Annonce
Horsens

Musiker vender hjem: Giver koncert ved barndomshjemmet

Spejderrobot aias Mikael Elkjær stammer fra Hovedgård. Tirsdag aften vender han tilbage for at give en koncert på Stationspladsen lige over for barndomshjemmet.  Foto: Emil De Waal
Mikael Elkjær er opvokset i Hovedgård. Tirsdag aften vender han tilbage som Spejderrobot med en koncert på Stationspladsen
Annonce

Hovedgård: Den kendte elektroniske musiker Spejderrobot giver tirsdag aften koncert på Stationspladsen i Hovedgård.

Bag Spejderrobot gemmer sig Mikael Elkjær, der har tætte relationer til Hovedgård

Koncerten på Stationspladsen er del af en lille koncertrække på tre koncerter, hvor Mikael Elkjær besøger steder, der har haft betydning for ham i barndommen.

- Jeg er simpelthen opvokset i Hovedgård, og jeg tænkte, at det skulle fejres på en eller anden måde. Min far ejede den lokale tøjbutik lige over for stationspladsen - og jeg har gået på Hovedgård Skole. Fra mit gamle drengeværelse kunne man kigge lige ned på Stationspladsen, fortæller Mikael Elkjær.

Han boede i Hovedgård, fra han var fem, til han var 15 år, hvor han tog på efterskole.

- Det var en meget tryg og glad barndom, men mine forældre blev skilt og flyttede, så Hovedgård blev lidt et lukket kapitel for mit vedkommende, fortæller Mikael Elkjær.

Annonce

Tre koncerter

Turnéen arrangeres af Foreningen Cap30.

Cap30 eksperimenterer med musik, kunst, performances, talks m.m. og driver kulturstedet af samme navn i Kødbyen i København.

Mandag spiller Spejderrobot på Vrå Højskole, og onsdag spiller han i København.

- Jeg har aldrig nogensinde spillet min musik i Hovedgård. Der har ikke været nogen anledning før nu. Som dreng spillede jeg i band om aftenen i ungdomsskolen - med Dan Ingeman Jensen, der i dag er skoleleder på Sct. Ib. Han har simpelthen haft mig i den gode, hårde, men kærlige skole. Han har bestemt sin andel i, at jeg er gået den vej, jeg er gået, fortæller Mikael Elkjær.


Som dreng spillede jeg i band om aftenen i ungdomsskolen - med Dan Ingeman Jensen, der i dag er skoleleder på Sct. Ib.

Mikael Elkjær, Spejderrobot


Der er tale om en udendørs koncert.

- Det bliver en koncert af en times varighed med nyskrevet elektronisk musik - af den lidt mere rytmiske slags. Det er et soloforetagende. Jeg har min makker med til at sætte lydanlæg op, men ellers er det kun mig, der spiller, fortæller han og sætter sin lid til, at vejret holder sig nogenlunde tørt.

Turneen "På sporet af Spejderrobot" er økonomisk støttet af Slots- og Kulturstyrelsens pulje “Kulturelle aktiviteter i sommerlandet”.

Koncerten på Stationspladsen starter kl. 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce