Annonce
Kultur

Musiker faldt pladask for Brædstrup

Steffen Brix har indrettet et regulært hjemmestudie, hvor han kan spille trommer uden at forstyrre naboerne. Foto: Peter Hald
Guitaristen og trommeslageren Steffen Brix er flyttet til Brædstrup - og er vild med byen.

Brædstrup: Som musiker havde Steffen Brix spillet på Hotel Pejsegården et par gange, så han vidste udmærket, hvor Brædstrup lå - men ellers kendte han ikke så meget til byen.

Det gør han så nu. I november flyttede Steffen Brix til Brædstrup fra Skanderborg, og på den korte tid er den 41-årige musiker kommet til at holde umådeligt meget af Brædstrup.

- Jeg elsker at bo i Brædstrup... og det er ikke spor overdrevet. Min datter Julia er nu blevet fem år, og Brædstrup vil være alletiders by for hende at vokse op i. Vi har allerede haft stor fornøjelse af Folkeparken, der er ved at blive renoveret - det er spændende at følge med i, siger Steffen Brix.

Annonce
Steffen Brix er begejstret for Brædstrup. Han kan godt lide, at der sker noget, og så er han og datteren blevet meget glade for byens store park. Foto: Peter Hald

- Jeg kan jo heller ikke undgå at bemærke, at der virkelig sker meget i Brædstrup. Og det er fedt med alle de butikker, der er i byen... selv en legetøjsbutik har vi, tilføjer han.

Han bor til leje i et hus, og det er i øvrigt det kendte boligudvikler-par Helle Voldby og Peter Pørtner, der er hans udlejere. Og det er han også glad for:

- Jeg har vist aldrig haft så søde udlejere før, siger han.

Hård tid for musikere

Steffen Brix er både en typisk og atypisk tilflytter. Det typiske består i, at han var på udkik efter noget større at bo i til en rimelig husleje. Og det atypiske er, at hans levevej er lidt usædvanlig.

Som musiker har Steffen Brix været vidt omkring, og hvis man tjekker efter, vil hans navn dukke op i flere sammenhænge. Blandt andet vil man opdage, at han i en periode har været guitarist i bandet Kandis. Det er han ikke længere, men han er i høj grad stadig udøvende musiker, selv om han har været nødt til at omstille sig på grund af corona-krisen:

- Det har været en hård omgang. Min indtjening som musiker blev halveret uden varsel. Jeg har fået hjælpepakker, men problemet er ofte, at pengene kommer tre-fire måneder forsinket. Men nu har jeg taget en beslutning. Jeg har levet af at spille musik i 20 år, og ofte har det været som festmusiker. Men det stopper jeg med nu. Jeg tager et job som pakkebuds-chauffør, og som musiker vil jeg nu fokusere mere på de ting, jeg holder allermest af, fortæller Steffen Brix.


Min indtjening som musiker blev halveret uden varsel.

Steffen Brix


Beslutningen om et chauffør-job skyldes ikke kun det økonomiske. Som far vil han sørge for at have nogle mere almindelige arbejdstider. For hvis man er fuldtidsmusiker, så er arbejdstiderne ret skæve med meget aften- og weekendarbejde.

- Det dur ikke med svingende døgnrytmer, når man er far til en femårig, konstaterer han.

Musikken bliver dog på ingen måde lagt på hylden. Nu bliver det bare mere koncentreret og fokuseret. Steffen Brix holder meget af avancerede genrer som fusionsjazz, hvor guitaristen Mike Stern fra USA er et af hans forbilleder.

Faktisk kender Steffen Brix og Mike Stern hinanden godt, og når den amerikanske guitarist er i Danmark, "jammer" de to ofte sammen.

Annonce

Hendrix, Clapton og Knopfler

Steffen Brix bevæger sig dog også over i den mere rockede boldgade, da han er vokset op med Mark Knopfler, Eric Clapton og Jimi Hendrix - tre guitarister, han ligeledes sætter stor pris på.

- Først og fremmest er jeg musikelsker, og gennem hele min opvækst lyttede jeg til Pink Floyd, Beatles, Rolling Stones, Hendrix og Dire Straits... jeg er nok født lidt for sent, griner Steffen Brix.

Først og fremmest er Steffen Brix kendt som en ferm guitarist. Et af hans forbilleder er den amerikanske guitarist Mike Stern. Foto: Peter Hald

Apropos født for sent, så ærgrer han sig over nutidens heftige trang til streaming, der har trængt plader og cd'er i baggrunden. Og det handler ikke kun om lydkvaliteten:

- Streaming har ødelagt meget. Det har smadret økonomien for rigtig mange musikere - man kan jo næsten ikke tjene penge på at udgive musik mere, siger Steffen Brix, der også selv skriver musik.

Han har været nødt til at oprette sin egen Youtube-kanal for at få noget ud over scenekanten, og derhjemme har han indrettet et særligt rum til optagelser. Lydisoleringen er i top, for Steffen Brix spiller også trommer.

Den alsidige musiker, der også har sit eget bluesband, er begyndt at kigge sig om i lokalområdet, og da avisens udsendte sagde farvel efter interviewet, kunne Steffen Brix fortælle, at han vil tage kontakt til folkene bag Musik i Gaden. Så måske får man ham at høre, når der er Musik i Gaden i Brædstrup den 21. august.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce