Annonce
Kultur

Musikelskere har fået noget at mødes om: Lørdag stod den på hypnotiserende blues

- Jeg kan lide god musik, og det her er et godt initiativ, så det bakker jeg op om, sagde det nye musikforeningsmedlem Jens Bertelsen (th). Lars Sørensen (tv) så sin søn Jarl Strømfeldt spille guitar for de fremmødte. Foto: Emil Fibiger
Musikforeningen Midti afviklede lørdag årets første koncert. Planen er seks-syv koncerter årligt.

Hedensted: Der er mange ting at mødes om i Hedensted, men intimkoncerter er ikke så ofte en af dem.

Det har en kvartet bestående af musikerne Ester Brohus og Knud Møller og musikentusiasterne Mette og Helle Thømming lavet om på med stiftelsen af Musikforeningen Midti.

Lørdag kaldte de til årets første samling for enden af Rindbækvej i Hedensted Golfklubs lokaler.

Der var tapas-lækkerier på tallerkenen, øl og vin i glassene og fortolkninger af gamle blues- og countrysange med duoen Jarl Strømfeldt og Oliver Mønster på programmet.

Det var noget, der tiltalte Frank Wissing fra Hedensted – en af de fremmødte.

- De er inspireret af gamle bluesfolk som Robert Johnson. Det kan jeg godt lide. Der har ikke rigtig været noget af den slags musik i Hedensted. Man skal til Vejle eller Horsens for at høre sådan noget, sagde han.

Som flere af de andre, der tog plads ved bordene, havde Frank Wissing ikke bare købt entre til aftenens koncert, men også medlemskab af foreningen.

- Intimkoncerter er altid megagode. Så det her er noget, jeg er nødt til at støtte op om, sagde han som foreningens medlem nummer 45.

Annonce
I takt med at Hedensted vokser, så vokser behovet for at foretage sig noget, som ikke har med sport at gøre, nok også.

Ester Brohus

Begyndte med canadisk besøg

Ved et andet bord fortalte Ester Brohus, hvordan Midti kom på benene sidste år.

- Det startede med, at jeg havde besøg fra Canada af Stephen Fearing. Han havde ingen koncerter planlagt i Jylland, så vi blev enige om bare at lave en i Hedensted. Vi inviterede hele byen, sagde hun.

Den spontane koncert blev fulgt op af en koncert med amerikanske Smokey and the Mirror og danske MC Hansen. De samlede nok til, at Ester Brohus og de andre fik mod på at gå videre med Helle Thømmings ide om at stifte en musikforening.

- Det er noget, jeg har drømt om i 15 år. Så det er fantastisk, at det kan lade sig gøre, sagde den selvudnævnte musiktosse Helle Thømming lørdag aften.

Behøver ikke at blive stort

Ester Brohus og Knud Møller har et stort netværk i musikverdenen at fiske efter koncertnavne i.

- Man skal ikke forvente sig Tim Christensen, eller hvad de hedder, men at få en intim koncertoplevelse og en dejlig aften med gode og ikke nødvendigvis kendte kunstnere for rimelige penge. Det er formålet med det. Det skal ikke nødvendigvis vokse sig stort, sagde Knud Møller.

Lørdag aften var det en gammel elev, der viste fingersnilde på guitaren.

Jarl Strømfeldt er opvokset i Hedensted og har fået undervisning hos Knud Møller. De 30-40 fremmødte fik bl.a. fortolkninger af gamle Muddy Waters sange med bluesguitar, der hypnotiserede og imponerede.

Næste koncert, onsdag 5. februar, er med sangerinden Laura Illeborg, Niels Dahl på bas, Rune Funch på guitar og foreningens egen Knud Møller, også på guitar.

- Jeg skal på tour med Laura Illeborg. Vi har en overliggerdag, så vi tager herned og spiller, sagde Knud Møller, der fylder år på koncertdagen i februar.

Jarl Strømfeldt og Oliver Mønster spillede blandt andet sange af Bob Dylan, Muddy Waters og Robert Johnson. Jarl Strømfeldt er opvokset i Hedensted og er blevet undervist af guitarist Knud Møller, der lørdag så til blandt publikum. Foto: Emil Fibiger
De fremmødte fik to omgange af 45 minutter med musik. Og tapas inden da. Foto: Emil Fibiger
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Bygholm Sø klarede weekendens store mængder regn: Vi har været meget spændte

Annonce