Annonce
Mærkedage

Musikalsk militærnægter fra Horsens blev hængende i Den Gamle By

Jonas Rump Nielsens samlever er også arkitekt, så de har begge sat deres præg på deres byhus i Horsens. Arkivfoto: Mette Mørk

Horsens: Arkitekt Jonas Rump Nielsen, Horsens, fylder 40 år onsdag 28. august.

Som nyuddannet restaureringsarkitekt tiltrådte han i sommeren 2006 i vagtmesterafdelingen i Den Gamle By.

Han var havnet dér som militærnægter, men skiftede efter et par måneder til museets tegnestue, og siden 2007 har Jonas Rump Nielsen været ansat som arkitekt i Den Gamle By.

Her har han spillet en vigtig rolle i etableringen af et 1900-tals bykvarter. Foruden projekteringen af Erindringshuset og butiksfacaden på Plakatmuseet har han bl.a. været arkitekt på genopførelsen af ejendomme fra en lang række danske byer.

Han har også været arkitekt på udstillingen "Aarhus Fortæller", hvor gæsterne kan opleve en 1200 års interaktiv tidsrejse under jorden i Den Gamle By.

I øjeblikket arbejder han med opførelsen af to ejendomme fra Jelling, som bliver bindeled til Den Gamle Bys kommende nye hovedindgang, der forventes færdig i slutningen af 2021.

Jonas Rump Nielsen har i en årrække siddet i bestyrelsen for Forum for arkitektonisk kulturarv, som er en forening til udbredelse af kendskabet til historisk arkitektur og kulturmiljøer, og han er med i foreningen Bedre Bymiljø i hjembyen Horsens.

Her bor han sammen med arkitekt Mia Rahbek Andersen og deres to døtre i et byhus fra 1910, som de har ændret fra tre lejligheder til ét samlet hjem.

Det er også i Horsens, at Jonas Rump Nielsen i forbindelse med den store renovering af Søndergade har hentet fliser til brug i Den Gamle Bys kommende 2014-gade, der har Hestedamsgade i Horsens som forlæg.

I fritiden har fødselaren bl.a. været hornist i det prisbelønnede band Jab Mica Och El.

Jonas Rump Nielsen har sørget for, at gæster i Den Gamle By i fremtiden kan komme til at gå på fliser fra gågaderne i Horsens. De er karakteristiske med blotlagte gulligtbrune småsten i overfladen og går under navnet "størknet strandbred", har Jonas Rump Nielsen tidligere fortalt til Horsens Folkeblad. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce