Annonce
Kultur

Musikalsk havefest - nu med landskamp

Programmet for årets havefest i Vestbirk er ved at være på plads, fortæller Ole Christensen, midt i billedet. Foto: Mette Mørk
For fjerde gang bliver der stor musikalsk havefest i Vestbirk. I år klarer arrangørerne det hele selv.

Vestbirk: Der bliver igen i år stor gratis musikalsk havefest ved Vestbirk Vandkraftværk og den gamle trikotagefabrik.

Datoen er 13. juni, og da det er samme dag, som det danske landshold spiller sin første kamp ved europamesterskaberne i fodbold, vælger arrangørerne at slå to fluer med ét smæk.

- Vi har taget højde for, at der er fodbold den dag. Vi har derfor lejet en storskærm, der vil blive sat op ved Vestbirk Vandkraftværk, fortæller Ole Christensen, der er initiativtager og tovholder på Vestbirk Havefest.

- Kampen spilles jo omkring spisetid alligevel, og der kommer noget musik på scenen i det tidsrum også, men hovednavnet går på efter fodboldkampen kl. 20, siger Ole Christensen.

Annonce
Vi er ikke afskrækkede af dårligt vejr - i år bliver det godt vejr. Det er det nødt til at blive. Hvis vi skal have to dårlige år i træk, så gør vi det nok ikke mere.

Ole Christensen, tovholder

Håber på vejrguderne

Sidste år var arrangementet ramt af regnvejr, og det påvirkede besøgstallet markant.

Mens der for to år siden var op mod 3000 gæster, var der kun halvdelen sidste år.

- Vi er ikke afskrækkede af dårligt vejr - i år bliver det godt vejr. Det er det nødt til at blive. Hvis vi skal have to dårlige år i træk, så gør vi det nok ikke mere. Vi er nødt til også at have nogle år med godt vejr, og vi bliver ved, hvis vi kan, for vi har det jo rigtig sjovt, når vi går og stiller det hele an. Men det skal jo også løbe rundt, siger tovholderen.

Årets musikprogram er på plads, men det er endnu for tidligt at offentliggøre navnene.

- Vi skal lige have de sidste underskrifter på plads først, forklarer Ole Christensen.

Da Vestbirk Havefest første gang fandt sted i sin nuværende form i 2017, skete det i et tæt samarbejde med havefest-konceptet Danmarks Dejligst med Rasmus Nøhr i spidsen. Sidste år var samarbejdet med Danmarks Dejligst reduceret til en aftale om leje af den stor scene.

- Men i år gør vi det hele selv. Nu har vi lært, hvordan man gør, fortæller Ole Christensen.

Programmet kommer til at ligne det, som arrangørerne har haft succes med hidtil, dvs. at programmet starter først på eftermiddagen og varer frem til kl. 22.

Den store scene kommer til at stå, hvor scenen har stået hidtil - ved trikotagefabrikken.

- Og så flytter vi storskærmen op til vandkraftværket - det er jo ikke sikkert, at alle vi se fodbold, siger Ole Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Historien om Blåhøj Andelsmejeri

AC Horsens For abonnenter

Tungt nederlag til AC Horsens: Mission overlevelse afhænger af tre ting

Annonce