Annonce
Kultur

Musikalsk danseforestilling udskydes: Aarhus Teater rykker premiere på "Vita Danica"

Black Box Dance Company og Aarhus Teaters nye musikalske danseforestilling "Vita Danica", med musik af Pernille Rosendahl bliver nu udskudt. Foto: Christian Bang
Aarhus Teater skulle 8. januar have haft premiere på musik- og danseforestillingen "Vita Danica" med Pernille Rosendahl og Black Box Dance Company. Men grundets corona-nedlukningen bliver forestillingen udskudt til 18. januar.
Annonce

AARHUS: Der bliver krydset fingre på Aarhus Teater.

Ligesom på andre kulturinstitutioner, har de nuværende corona-restriktioner sat alle publikumsaktiviteter på pause.

Det gælder også den musikalske danseforestilling "Vita Danica", skabt i samarbejde med Black Box Dance Company, der ellers skulle have haft urpremiere på Scala 8. januar.

Teatret håber i stedet, at det bliver muligt at holde premiere i Aarhus 18. januar, da de nuværende restriktioner gælder til 17. januar.

- Vi har lagt meget hjerteblod i "Vita Danica" og håber inderligt, at det kan lade sig gøre at præsentere publikum for resultatet ved en premiere 18. januar. Men vi er naturligvis fuldt bevidste om, at genåbningen af kulturlivet kan have lange udsigter, og så må vi tage bestik af situationen igen, siger Marie Brolin-Tani, kunstnerisk leder af Black Box Dance Company og
Trine Holm Thomsen, teaterdirektør Aarhus Teater.

Forestillingen, der længe har været udsolgt, er en poetisk tidsrejse gennem Danmark fortalt med dans og musik.

På scenen er dansere fra Black Box Dance Company og sangerinde Pernille Rosendahl, der også har fortolket den danske sangskat til forestillingen.

Kreative kræfter i "Vita Danica"

Musiker og sanger Pernille Rosendahl har i samarbejde med koreograf Marie Brolin-Tani og den reumertvindende instruktør Sargun Oshana undersøgt folkesjælen i den billedskabende dansekoncert.

Den internationale modeskaber Mark Kenly Domino Tan, kåret som Årets designer 2020 af modemagasinet Elle, skaber forestillingens kostumer. Arkitekt Sarah Fredelund har designet scenografi og lys.

På scenen er Pernille Rosendahl og internationale dansere fra Black Box Dance Company.

Urpremieren på "Vita Danica” er udskudt til 18. januar. Forestillingen spiller desuden i Musikteatret Holstebro 11.-12. februar.

"Vita Danica" er koreograferet af Marie Brolin-Tani og instrueret af Sargun Oshana, der tidligere har været huskunstner på Aarhus Teater.

Forestillingen er den første i et nyt samarbejde mellem Black Box Dance Company og Aarhus Teater. "Vita Danica" spiller derfor også i Musikteatret Holstebro 11.-12. februar.

Hvis altså corona-restriktionerne bliver ophævet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Gør noget: Gå en tur

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Horsens

SF'er til minister: Hvordan vil du sikre, at loven står over økonomiske hensyn i børnesager?

Annonce