Annonce
Kultur

Museum Midtjylland tilpasser sig corona-tiden

Man kan også nyde de smukke egne omkring museerne. Her Bølling Sø, hvor Klosterlund Museum ligger lige i nærheden. Foto: Maja Theodoraki
Nye online-aktiviteter og friluftsliv ved de fem museer under Museum Midtjylland.
Annonce

Midtjylland: Selvom Museum Midtjyllands fem museer er corona-lukkede lige nu, har museets medarbejdere arbejdet hårdt på at skabe oplevelser for hele familien alligevel.

Der er både mulighed for at komme på skattejagt udenfor alle fem besøgssteder, på byvandring og skovvandring med audiowalks, høre foredrag og rundvisning online og meget mere. Alle oplevelserne kan findes på museets hjemmeside.

Man kan gå blandt andet komme med på byvandring i Ikast, eller på tur omkring Bølling Sø og i Palsgård Skov og blive klogere på både den historie, som er flere tusinde år gammel.

Også nyere tids historie er med. Museum Midtjylland laver en efterfølger til sidste års live event fra Besættelseslejligheden i Historiens Hus, hvor to museumsinspektører igen sætter sig til rette i den gamle lejlighed – denne gang i køkkenet, hvor de vil smage på gamle fastelavnsretter som æggesøbe, strutter, firknopper og der bliver også sammenlignet nye og gamle opskrifter på fastelavnsboller. De to fortæller også om traditioner og skikke omkring fastelavn i Midtjylland gennem tiden. Det hele sker live på Facebook mandag 15. februar kl. 19-20.

Annonce

Skattejagt igen

Ikke mindst sætter Museum Midtjylland den store skattejagt op igen her i foråret 2021. Skattejagten sender familier ud på opdagelse i de udendørs områder omkring Museum Midtjyllands fem museer. Alle steder er skattejagterne lavet, så de egner sig til børn, men der er også kulturhistorisk viden at hente for voksne.

Skattekortene kan downloades og printes hjemmefra. Det er også muligt at hente skattekortene på sin mobil eller tablet via en QR kode på stedet. Skattejagten er udformet med udgangspunkt i det enkelte sted, så de er ikke ens.

Fredag 5. marts trækkes en vinder blandt deltagerne.

Museum Midtjylland er også med på den populære aktivitet geocaching. Rundt omkring på udendørsområderne ved de fem afdelinger findes ”skatte”, kaldet cacher. En cache kan have forskellige størrelser og former. I cachen findes lidt forskellige ting at bytte med og en logbog.

Endelig er der altid mulighed for gode gåture i smuk natur omkring museerne. Ved Klosterlund Museum kan I gå en tur om Bølling Sø og nyde medbragt mad i det udendørs madpakkeområde ved museet. Her er desuden naturlegeplads og masser af skov.

Ved Vester Palsgaard Skovmuseum kan man gå tur i den smukke Palsgård Skov og ved Hampen Sø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Butikkerne i Horsens om genåbning: Vi har aldrig været mere klar...

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Sport For abonnenter

Fredag mødes AC og VB igen: Hvem har mest på spil? Få svaret her

Annonce