Annonce
Horsens

Museum har en ekstra julegave til børnehaver: Viden

Børnehavebørn kan i år få et teknologisk julekort - og måske en skærpet appetit på videnskab - med hjem fra Danmarks Industrimuseum. Arkivfoto: Morten Pape
Nyt partnerskab skal give besøgende børn en oplevelse af, at videnskab og teknologi er noget, de selv kan være en del af.

Horsens: Der vil være en ekstra gave i julesokken til børn fra Horsens' børnehaver, når og hvis de besøger Danmarks Industrimuseum i de kommende uger.

Museet på Gasvej har indledt et nyt samarbejde med virksomheden Insero Education, som betyder, at børnene - ud over et møde med museets maskiner og nisser - får mulighed for at dykke ned i videnskabernes univers.


Annonce

Formålet med julekortet er at give børnene en oplevelse af, at naturvidenskab og teknologi er spændende, og at de selv kan være med til at skabe ting.

Danmarks Industrimuseum


"Børnene skal farvelægge deres eget julekort og selv påføre en lysdiode og et knapcellebatteri. På indersiden af kortet er der monteret et lille kredsløb af kobbertape, så når hjørnet af kortet bøjes, og kobbertapen holdes nede på knapbatteriet, lyser dioden og vupti, så kommer der lys i toppen af juletræet på forsiden af kortet, lyder det fra museet.

Mere end et julekort

Partnerskabet med Insero Education har dog et større mål end blot at give børnene et julekort med hjem.

Insero Education arbejder med at udbrede såkaldt steam-undervisning, som kort fortalt er en ny måde at lære gennem dialog og nysgerrighed, og det er nogle af virksomhedens læringseksperter, som har udviklet ideen bag kortet.

"Formålet med julekortet er at give børnene en oplevelse af, at naturvidenskab og teknologi er spændende, og at de selv kan være med til at skabe ting," oplyser museet.

Børnehave-dagene løber fra 24. november til 17. december. Alle børnehaver i Horsens Kommune kan tilmelde sig. Det sker via mail til Danmarks Industrimuseum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce