Annonce
Kultur

Museets Helte - nyt fritidstilbud på Klosterlund Museum

Klosterlund Museum tager nu hul på nogle nye aktiviteter for børn med betegnelsen "Museets Helte". Foto: Maja Theodoraki
Børn kan prøve at blive medarbejdere på et museum.

Engesvang: Museets Helte er et fritidstilbud på Klosterlund Museum til børn i alderen 8-13 år, som er interesserede i historie og museer. Igennem fire onsdage dette forår kan børnene blive medarbejdere på Klosterlund Museum og sammen med museumsinspektøren prøve kræfter med nogle af de mange opgaver på et museum. Og så skal der bygges en tidsmaskine!

4. marts er der lagt op til den første lille "tidsrejse", hvor man skal have stenaldertøj på og ud på jagt i skoven. Man skal også planlægge, hvordan tidsmaskinen skal se ud. 1. april handler det om jernalderen, hvor deltagerne kan leve som en familie på den tid. og der skal bygges på tidsmaskinen. 6. maj handler det om en periode for 100 år siden, hvor børnene skal gå ind i rollen som tørvearbejderbørn, og de skal også lidt på skolebænken i den gamle landsbyskole. Og man bygger videre på tidsmaskinen.

3. juni bygges tidsmaskinen færdig og gøres klar, så forældre, søskende og venner kan prøve den. Den vil stå opstillet hen over weekenden, hvor museet holder sit store, årlige sommermarked, så museets og markedets gæster også kan tage sig en tur.

Hele forløbet koster 180 kroner pr. barn. Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet. Man kan kontakte Julie Lolk, der er museumsinspektør på telefon 91 89 92 93 eller mail jl@museummidtjylland.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Topøkonom advarer mod at åbne økonomien for tidligt

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce