Annonce
Horsens

Mundbindene gemte på store smil: Endelig kunne butikkerne igen slå dørene op

Butikschef i Bog & Idé Winnie Rahbek (t.v) låste dørene 23. december. Efter mere end to måneder kunne der endelig komme stativer på gaden og kunder i butikken igen mandag formiddag. Butikschefen forventede især, at der ville blive byttet julegaver, når det nu ikke kunne klares mellem jul og nytår. Foto: Morten Pape
Glæde var der hos både butikschefer og kunder, da detailhandlen kunne åbne igen mandag formiddag. Julegaverne skulle byttes, og så vil tiden vise, om coronavirus stadig begrænser shoppe-lysten.

Horsens: Endelig!

Selv om mundbindene dækker for det meste af ansigtet, er der ingen tvivl om, at der var smil på læben hos både butikschefer, ansatte og kunder, da detailhandlen på gågaden i Horsens slog dørene op mandag formiddag.

Endelig kunne butikkerne åbne, endelig kunne der igen shoppes løs, og endelig kunne julegaverne byttes.

Sidstnævnte var et mål for mange. Flere af kunderne havde allerede varer i posen, da de gik ind i butikkerne.

Annonce

Corona-sikkert bytteræs

Janne Holm havde flere poser med varer, der skulle byttes. Ikke kun hendes egne, men også sønnens, datterens og svigerdatterens gaver var med. Der var ingen grund til, at alle fire troppede op.

- Alle andre har sagt, at de ville vente et par dage, for der er sikkert mange, der vil ud med det samme. Så jeg tænkte, at det var smartest bare at komme afsted, for jeg er også bange for, at butikkerne pludselig bliver lukket igen, fortalte hun, mens døren gik op til Imerco, hvor en del køkkenudstyr skulle byttes.

Janne Holm (t.h.) var med på myndighedernes anbefalinger om kun at være én person til indkøbene. Hun byttede på vegne af det meste af familien julegaverne til tilgodebeviser, som kan benyttes, når der senere bliver mulighed for at shoppe uden at tænke så meget over coronavirus. Foto: Morten Pape

I første omgang til tilgodebeviser, så familien kan finde noget nyt på et senere tidspunkt, når coronavirus ikke fylder så meget.

Annonce

Alle har glædet sig

En af gågadens første åbne butikker var Bog & Idé, der lukkede de første kunder ind kort før klokken 9.30. Her var de ansatte i fuld gang med at sætte stativer ud på gaden, og kunderne fik et glædeligt "ja, selvfølgelig", når de spurgte, om de måtte gå ind, selv om de var en smule i god tid.

- Den første kunde fik også lige et "juhuu" med på vejen, fortalte en meget glad Winnie Rahbek, der er butikschef.

- Butikken har været klar længe, så det var nærmere mentalt, vi skulle indstille os på at starte igen. I dag mødte vi en time tidligere for lige at snakke om, hvordan dagen skal forløbe, og der har bare været god stemning. Alle glædede sig til at komme i gang, sagde hun.

Annonce

Klar til mange kunder

Winnie Rahbek låste butikken af 23. december, så det blev til mere end to måneder, hvor kunderne skulle vente med bogindkøb eller klare det online. Butikschefen var af gode grunde spændt på, hvordan "genåbningsdagen" ville komme til at forløbe.

- Vi tager det, som det kommer, for det er svært at vide, hvordan folk vil agerer. De ved jo godt, at der stadig er coronavirus, sagde Winnie Rahbek, der både var klar til at bytte julegaver og sætte "corona-politi" i sving, hvis der skulle komme for mange kunder i butikken.

Inga Dalgaard var blandt de første kunder i Bog & Idé ud fra tanken om, at der nok ville være færre mennesker først på dagen. Foto: Morten Pape

Det var der ikke ved 9.30-tiden, men der var trods alt nogen, som var tidligt på pletten.

- Jeg tænkte, at der ikke ville være så mange mennesker her tidligt på formiddagen, fortalte Inga Dalgaard, der både fik byttet og købt nyt.

- For mig betyder det ikke så meget, at butikkerne er åbnet nu, men for deres forretning er det godt, sagde hun.

Annonce

Fortsætter online-salg

Glæde over åbningen var også stor hos Selected, hvor man ellers har været i fuld gang under nedlukningen. De sociale medier har været brugt flittigt, og så har butikschef Pernille Zeberg været en tur på posthuset med alle de pakker, der skulle sendes ud.

- Det er dejligt, at vi igen kan have kunder i butikken, men jeg tror også, coronavirus gør, at folk ikke kommer og storshopper i dag. Så vi skal stadig gøre brug af Instagram og have det med i vores daglige arbejde, sagde butikschefen.

Nye varer strømmede ind i Selected, hvor butikschef Pernille Zeberg har holdt gang i butikken under nedlukningen ved at sælge via sociale medier, især Instagram. Foto: Morten Pape

Om der bliver tid til at være på Instagram og andre sociale medier, vil de næste dage vise. Indtil videre er butikkerne i hvert fald glade for at se kunderne i øjnene igen.

Alt skulle skinne til genåbningen, så hos Lotte's blev der pudset vinduer en halv times tid inden, dørene gik op. Foto: Morten Pape
Foran mange af butikkerne var der små køer med kunder, der ville ordne indkøb og bytteriet med det samme. Foto: Morten Pape
Butikkerne har mange varer at vise frem, og flere vinduer prydes med udsalgsskilte, så der er mange gode grunde til at svinge dankortet inden for nærmeste fremtid. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Hedensted

Smitte stabiliserer sig i Hedensted: Forventer fald i tallene fra torsdag

Annonce