Annonce
Læserbrev

Mundbind og retningslinjer: Der er noget helt galt på den losseplads, som ikke byder op til samfundssind

"Ydermere er der ingen af de ansatte, der går rundt med mundbind, og de står i store grupper og snakker uden den såkaldte afstand, som vi alle er blevet belært med det seneste år". Arkivfoto: Mads Dalegaard

Læserbrev: Nu har jeg besøgt genbrugsstationen i Horsens alle dage i sidste uge, da jeg ligesom mange andre har brugt "lockdown" til at få styr på huset.

Det første, jeg bliver mødt med, når jeg kører ind på stationen, er et kæmpestort, gult skilt, hvor der står, at mundbind påkræves, og nedenunder er der sågar en kasse med mundbind, som man kan tage kvit og frit.

Og det er så nu, filmen knækker for mig, for når du bevæger dig længere ind på pladsen, er der rigtig mange, som ikke har mundbind på, når de skal af med deres skrald, og til min helt store forargelse er det mange ældre mennesker, som ikke har mundbindet på.

Og uden at fornærme nogen, når jeg siger ældre, snakker vi plus 65 år.

Ydermere er der ingen af de ansatte, der går rundt med mundbind, og de står i store grupper og snakker uden den såkaldte afstand, som vi alle er blevet belært med det seneste år.

Jeg har et ansvar for at beskytte ældre borgere, da de er i risikogruppen, men forstår ikke, hvorfor ældre er så ligeglade med at gå med mundbind, når det er dem, som er i risikogruppen.

Som sagt er dette ikke bare et enkelt tilfælde, for efter første besøg begyndte jeg at tælle, hvor mange der ikke bruger mundbind på lossepladsen, selvom det er påkrævet.

Og hold nu fast. 35 personer uden mundbind på de fem dage, hvor jeg har været der i 15 minutter - om dagen.

Og ud af de 35 er 80 pct. i den ældre målgruppe.


Nu er jeg 29 år og har svært ved at holde modet oppe, når den ældre generation er ligeglade og ikke overholder de gældende retningslinjer.

Rasmus Jensen


Nu er jeg 29 år og har svært ved at holde modet oppe, når den ældre generation er ligeglade og ikke overholder de gældende retningslinjer.

Nu kender jeg ikke reglerne for medarbejdere på vores kommunale genbrugsstation, men mundbind er i hvert fald ikke et krav for dem.

Så kan jeg selvfølgelig også godt se, at det er svært som medarbejder at gå hen til en og sige, man skal tage mundbind på, når man ikke selv bærer et.

Dog er de slet ikke forbilleder for andre på pladsen, når de står i klynger af seks-syv personer og snakker.

Der er noget helt galt på den losseplads, som ikke byder op til samfundssind. Og jeg mener kommunen burde tage et ansvar og ikke være passivt med til smittespredning!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Gemmer: Jeg burde have scoret

Annonce