Annonce
Odder

Mums på havnen: Birgitte og Casper vil lave fiskebistro og deli-butik, der har åbent året rundt

Birgitte og Casper Poulsen stopper som forpagtere af Fru Møllers Restaurant for at åbne deres eget sted på havnen i Hou. Arkivfoto: Lars Juul
Par forlader Fru Møllers Restaurant for at stå i spidsen for et nyt koncept i Hou. Det kommer til at ligge i den nye bydel Færgebyen, og måsker åbner der midlertidig spisested allerede til sommer.

Hou: Casper Poulsen kommer fra Thyborøn og er søn af en fisker, og han savner et godt fiskested i Østjylland. Det er en af årsagerne til, at han sammen med hustruen Birgitte Poulsen vil lave et helt nyt sted på havnen i Hou.

Her går ejendomsselskabet Domis snart i gang med at lave en ny bydel, Færgebyen, og det er her, ægteparret Poulsen har fremtidsplaner.

- Det er ikke tegnet færdigt endnu, men vi vil have tid til det her. Vi har åbnet et par restauranter før, hvor vi ikke havde tid nok. Det her skal gøres ordentligt, vi skal have tid til at bygge stedet op, siger Birgitte Poulsen.

Annonce

Parret har allerede en aftale med folkene bag Færgebyen om, at de skal drive stedet. Det kommer til at afløse den tidligere café på havnen, men konceptet er anderledes.

Selskaber er velkomne

- Vi drømmer om et fiskehus med en bistro, der serverer et godt måltid med godt håndværk, hvor folk kan få en god oplevelse og frisk fisk. Det vil vi kombinere med en deli-fiskebutik med et lille udvalg af frisk fisk, som vi tager ind hver dag, samt røgvarer og alverdens delikatesser Det bliver en blanding af deli og bistro, og ovenpå vil vi have et selskabslokale. Så håber vi, at vi kan lave en helårsforretning, siger Birgitte Poulsen.

Hun har været ansat hos Fru Møllers Mølleri i Bjerager i 10-11 år, og sammen med sin mand Casper Poulsen har hun forpagtet stedets restaurant i syv år.

Stedet i Hou skal være vores pensionsopsparing.

Birgitte Poulsen

- Det er specielt at stoppe, for det er et sted fuld af hjerteblod og nogle fantastiske råvarer. Men vi er kommet til et tidspunkt, hvor vi skal videre og udvikle noget nyt. Jeg tror, de fleste restauranter har en levetid på 7-10 år, men stedet i Hou skal være vores pensionsopsparing. Det handler også om, at vi kommer til at stå for det hele selv, siger Birgitte Poulsen.

Parret har også snakket med Egmont Højskolen om, at nogle fra højskolen måske kan få nogle arbejdstimer på det nye sted.

Annonce

Måske til sommer

Ægteparret ejer og driver sammen med en tredjemand også Spisehuset F8 i Fængslet i Horsens. Det er tredjemanden, der styrer F8, men indtil projektet i Hou er på benene, vil ægteparret også hjælpe lidt til her.

Byggeriet af Færgehavnen bliver ikke færdigt til sommer, men Birgitte og Casper Poulsen vil gerne kunne tage mod sultne gæster på havnen i Hou allerede til sommer.

- Vi håber, at vi kan lave noget midlertidigt til sommer, siger Birgitte Poulsen.

De to seneste somre har parret stået bag et spisested med sommeråbent og nogle musikarrangementer. Måske kan det permanente fiskehus også komme til at byde på musik.

- Det skal vi se på. For det er magisk at have de musikaftener, så vi håber, det kan passe ind, siger Birgitte Poulsen.

Annonce

Nyt hold på plads

Hos Fru Møllers Mølleri er der allerede lavet en aftale med et hold nye forpagtere, der rykker ind i køkkenet til februar. De kommer fra Restaurant Skovmøllen v. Moesgaard Museum og overtager forpligtelser i forhold til gavekort og reservationer.

- Det bliver underligt ikke at have Birgitte og Casper her i hverdagen, men vi skilles som gode venner. Det er en helt naturlig udvikling, og der skal ske noget nyt en gang imellem, siger Bodil Møller fra Fru Møllers Mølleri.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Annonce