Annonce
Odder

Mums på havnen: Birgitte og Casper vil lave fiskebistro og deli-butik, der har åbent året rundt

Birgitte og Casper Poulsen stopper som forpagtere af Fru Møllers Restaurant for at åbne deres eget sted på havnen i Hou. Arkivfoto: Lars Juul
Par forlader Fru Møllers Restaurant for at stå i spidsen for et nyt koncept i Hou. Det kommer til at ligge i den nye bydel Færgebyen, og måsker åbner der midlertidig spisested allerede til sommer.

Hou: Casper Poulsen kommer fra Thyborøn og er søn af en fisker, og han savner et godt fiskested i Østjylland. Det er en af årsagerne til, at han sammen med hustruen Birgitte Poulsen vil lave et helt nyt sted på havnen i Hou.

Her går ejendomsselskabet Domis snart i gang med at lave en ny bydel, Færgebyen, og det er her, ægteparret Poulsen har fremtidsplaner.

- Det er ikke tegnet færdigt endnu, men vi vil have tid til det her. Vi har åbnet et par restauranter før, hvor vi ikke havde tid nok. Det her skal gøres ordentligt, vi skal have tid til at bygge stedet op, siger Birgitte Poulsen.

Annonce

Parret har allerede en aftale med folkene bag Færgebyen om, at de skal drive stedet. Det kommer til at afløse den tidligere café på havnen, men konceptet er anderledes.

Selskaber er velkomne

- Vi drømmer om et fiskehus med en bistro, der serverer et godt måltid med godt håndværk, hvor folk kan få en god oplevelse og frisk fisk. Det vil vi kombinere med en deli-fiskebutik med et lille udvalg af frisk fisk, som vi tager ind hver dag, samt røgvarer og alverdens delikatesser Det bliver en blanding af deli og bistro, og ovenpå vil vi have et selskabslokale. Så håber vi, at vi kan lave en helårsforretning, siger Birgitte Poulsen.

Hun har været ansat hos Fru Møllers Mølleri i Bjerager i 10-11 år, og sammen med sin mand Casper Poulsen har hun forpagtet stedets restaurant i syv år.

Stedet i Hou skal være vores pensionsopsparing.

Birgitte Poulsen

- Det er specielt at stoppe, for det er et sted fuld af hjerteblod og nogle fantastiske råvarer. Men vi er kommet til et tidspunkt, hvor vi skal videre og udvikle noget nyt. Jeg tror, de fleste restauranter har en levetid på 7-10 år, men stedet i Hou skal være vores pensionsopsparing. Det handler også om, at vi kommer til at stå for det hele selv, siger Birgitte Poulsen.

Parret har også snakket med Egmont Højskolen om, at nogle fra højskolen måske kan få nogle arbejdstimer på det nye sted.

Annonce

Måske til sommer

Ægteparret ejer og driver sammen med en tredjemand også Spisehuset F8 i Fængslet i Horsens. Det er tredjemanden, der styrer F8, men indtil projektet i Hou er på benene, vil ægteparret også hjælpe lidt til her.

Byggeriet af Færgehavnen bliver ikke færdigt til sommer, men Birgitte og Casper Poulsen vil gerne kunne tage mod sultne gæster på havnen i Hou allerede til sommer.

- Vi håber, at vi kan lave noget midlertidigt til sommer, siger Birgitte Poulsen.

De to seneste somre har parret stået bag et spisested med sommeråbent og nogle musikarrangementer. Måske kan det permanente fiskehus også komme til at byde på musik.

- Det skal vi se på. For det er magisk at have de musikaftener, så vi håber, det kan passe ind, siger Birgitte Poulsen.

Annonce

Nyt hold på plads

Hos Fru Møllers Mølleri er der allerede lavet en aftale med et hold nye forpagtere, der rykker ind i køkkenet til februar. De kommer fra Restaurant Skovmøllen v. Moesgaard Museum og overtager forpligtelser i forhold til gavekort og reservationer.

- Det bliver underligt ikke at have Birgitte og Casper her i hverdagen, men vi skilles som gode venner. Det er en helt naturlig udvikling, og der skal ske noget nyt en gang imellem, siger Bodil Møller fra Fru Møllers Mølleri.

Annonce
Kultur For abonnenter

Kom med backstage hos Horsens-bandet Bænch på Wall of Sound: 'En for alle, og alle for Brille!'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Video: Horsens rykker sammen i bussen igen, siger lettet festivalleder

Horsens For abonnenter

- Det er et mareridt at komme hjem efter kl. 16: Nu er område med 1837 beboere i spil til betalingsparkering

Brædstrup

Løbeklub jubler over rekordløb til Den Genfundne Bro: Det er vores største succes nogensinde

Navne

Peter Frandsen fylder 100 år: Kom først på plejehjem for to måneder siden

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Horsens

Kommunen vil ikke være lyseslukker: Gadebelysning om natten bevares, da der ikke er penge at spare ved at slukke den

Hedensted For abonnenter

Politi og kommune vil ikke kommentere på forældrekritik i kølvandet på overgrebs-sag: - Men generelt informerer vi hinanden

Horsens

Psykisk sårbare kæmper mod spareforslag, der vil ramme deres værested i Tordenskjoldsgade

Erhverv

Angelika siger farvel til sin blomsterbutik - kroppen trænger til en pause

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Brædstrup

Mor til teenagere og byrådsmedlem vil hjælpe unge med at skabe mere tryghed i nattelivet

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Krigen er rykket tættere på: Freden skal dagligt vindes og er værd at kæmpe for

AC Horsens

Fyrtårn i forsvaret har vokseværk: Kiilerich peger på denne styrke som årsag til de gode præstationer

Annonce