Annonce
Kultur

Multisal i Stensballe blev indviet i februar sidste år - nu er der allerede sat seks millioner kroner af til at gøre den større

Multisalen i Stensballe blev indviet med festivitas inklusive hoppeborg i februar 2020. Der er nu afsat seks millioner kroner på det netop vedtagne kommunale budget til at omdanne multisalen til en fuld hal inklusive springfaciliteter. Beløbet række formentlig ikke til begge dele, men så må foreningerne på banen, siger LA's byrådsmedlem Jakob Bille. Arkivfoto: Nicolai Skovgård
Stensballe skal have en hal i fuld størrelse krydret med springfaciliteter. Seks millioner kroner er sat af i budget 2022 efter politisk pres fra Liberal Alliance, der peger på et ønske fra særligt gymnastikafdelingen i bydelen.

Horsens: En ombygning af den nuværende - og relativt nybyggede - multisal i Stensballe til en fuld hal med springfaciliteter. Det er målet med de seks millioner kroner, der er sat af i næste års kommunale budget.

Det er Liberal Alliances byrådsmedlem Jakob Bille, der har presset på for at få pengene med i budget 2022.

- Stensballe har en kæmpe gymnastikforening, som har følt sig kørt over. Der er bevilget penge til lignende projekter i Gedved og Højvang-kvarteret - så skal vi også have det i Brædstrup og Stensballe, så vi er dækket af i øst, vest, syd og nord, siger Jakob Bille, der er formand for kultur- og civilsamfundsudvalget i denne valgperiode.

Annonce

Han bor i Stensballe og sad inden sit politiske virke med i en arbejdsgruppe, der forberedte multisalen, som blev indviet i februar sidste år - lige inden coronaen indtraf. Salen blev bygget, så den relativt let kunne udvides, ved at man groft sagt tager den ene endegavl af, sætter den til side, bygger ud og løfter gavlen tilbage igen. Hallenen ligger på Bygaden i tæt sammenhæng med de øvrige idrætsfaciliteter og Stensballeskolen.

- Vi er udfordret på halkapacitet

- Jakob Bille, der har været corona og generelt faldende medlemstal i foreningerne siden nedlukningerne i marts 2020. Multisalen blev indviet nogle uger før. Hvad er sket i mellemtiden, der gør en udvidelse til en fuld hal nødvendig?

- Lige præcis i Horsens har vi klaret os bedre end landsgennemsnittet (i forhold til medlemsfrafald, red.), og man er fortsat udfordret på halkapacitet. Lokalsamfundet i Stensballe valgte sidst en multisal og investering i fællesområde, men man mangler en hel hal. Derfor gik jeg til budgetforhandlingerne med det ønske.

Så må lokalsamfundet træde til - som for eksempel i Gedved, hvor man rejste 1,8 millioner kroner.

Jakob Bille

Der er i planerne ikke tale om et decideret springcenter, men det er vigtigt for Jakob Bille, at det ikke "bare" ender med en fuld hal, fordi pengene ikke rækker til mere. Springfaciliteterne er en bunden opgave:

- Så må lokalsamfundet træde til - som for eksempel i Gedved, hvor man rejste 1,8 millioner kroner. Det burde være muligt også i Stensballe, selv om der ikke rigtig skete noget sidst.

Annonce

Pengene rakte kun til en multisal

Jakob Bille ser for sig en løsning med fuldt tilløb til spring og en overdækket såkaldt pommes frites-grav, som er et hul under gulvet fyldt med skumklodser. Det øger sikkerheden, når man skal lande efter spring.

Liberal Alliances Jakob Bille (tv.) var med, da der blev taget første spadestik til multisalen i Stensballe i marts 2019. Knap et år senere blev salen indviet. Nu banker en udvidelse på, selv om det er endnu er et stykke vej fra tanke til handling. Arkivfoto

LA'eren var - inden han blev valgt ind i byrådet - med i arbejdsgruppen bag multisalen. Da kom pengene fra en særlig pulje øremærket fem lokalområder. Pengene rakte i Stensballe til den nuværende løsning. Dermed har han Jakob Bille også givet svar på det indlysende spørgsmål: Hvorfor gik man ikke hele vejen dengang?

- Pengene er der nu, men den lokale forankring er vigtig. Uden at det skal lyde som en kliche, skal alle sten skal vendes, og vi skal sikre en involverende proces. Sidst var der kritiske røster om manglende information, siger Jakob Bille.

- Vi er midt i en tid med håndværkermangel, markante prisstigninger på byggeri og knaphed på materialer. Giver det overhovedet mening at bygge lige nu?

- I Stensballe kan vi nu definere behov og ønsker, og inden der projekteres og tegnes, er vi 6-12 måneder fremme i tiden. Så skal det først i politisk behandling og udbud. Derefter må vi se, om ikke leveringstiden er forkortet, og priserne har fundet et fornuftigt leje, siger Jakob Bille.

Annonce

- Begrænset hvad vi kan løfte selv

Søren Knigge, formand for hovedforeningen i Stensballe IK, siger om planerne:

- Jeg har talt med formændene for gymnastik og håndbold, og de er rigtig positive og glade. De mangler kapacitet, og særligt gymnastik har masser af ideer og vil gerne inddrages.

Jeg vil ikke afvise noget, men det er begrænset, hvad vi kan løfte.

Søren Knigge

Han forklarer, at der er omkostninger ved at udvide - og at det er dyrere at bygge ad to omgange end én. "Men det var nu engang de penge, der var", siger han om byggeriet, der blev indviet sidste år.

- Priserne er anderledes høje i dag, og seks millioner kroner rækker ikke til både hal og springfaciliteter. Kan I selv bidrage?

- Jeg vil ikke afvise noget, men det er begrænset, hvad vi kan løfte. Vi har altid en positiv tilgang og kan måske bidrage med relevant løsøre. Vi er friske på opgaven, siger Søren Knigge, der forventer, at der kan gå en rum tid, inden byggeriet står færdigt. Multisalen var fire-fem år undervejs.

Annonce

En del borgere bliver glade

- Har I bedt om udvidelsen?

- Flere havde ønsket om et en hel hal, da vi projekterede sidst, så en del borgere i Stensballe bliver glade - hos os særligt gymnastik og håndbold. Men det er ikke noget, vi har råbt højt om i hverdagen.

- Hvordan har medlemstallet bevæget sig i coronatiden?

- Vi har tabt cirka 10 procent over en bred kam, men vi oplever også flot tilgang på for eksempel fodboldens helt små årgange. Tingene vågner svagt op igen, siger Søren Knigge.

Sagen overgår nu til den kommunale forvaltning, og så rettes der henvendelse til foreningerne, oplyser Jakob Bille.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Hedensted

Politiet måtte tilkaldes til to kamphaner på bodega

Erhverv

Fra bekymrende forår til travl sommer: Turister har bidt på nyt maritimt ferietilbud i Juelsminde

Forsvaret: Det vil tage mere end 50 år at rydde op efter vores forureninger

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Erhverv

Hun vil inspirere til flere kulører i boligen: I ny butik på Bjerrevej kan man hente gode ideer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Hedensted

Hedensted får træls topplacering for hjemmehjælp: Ældre Sagen kalder til borgermøde på trods af usikre tal

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

Horsens

Slingrende kørsel vakte opmærksomhed - nu er 68-årig sigtet for spritkørsel

Annonce