Annonce
Horsens

Muligt farvel til dansk politik: Kulturminister Mette Bock vil til Bruxelles

Mette Bock (LA) er blevet indstillet af Liberal Alliances hovedbestyrelse som spidskandidat til det kommende europaparlamentsvalg. Arkivfoto

Kulturminister Mette Bock, der bor i Stensballe, er klar til at tage afsked med dansk politik. Liberal Alliances hovedbestyrelse har indstillet hende som spidskandidat til Europa-Parlamentet.

Horsens: Kirke- og kulturminister Mette Bock (LA), der bor i Stensballe, får muligvis en del længere på arbejde i fremtiden.

Ministeren har meldt sig som mulig spidskandidat for Liberal Alliance forud for valget til Europa-Parlementet, der skal afvikles til maj næste år.

- Vi skal bruge den brændende platform (der er i Europa i øjeblikket, red.) til at åbne et nyt kapitel, hvor EU er smallere, men stærkere. Jeg vil være en liberal stemme, der tydeliggør danske og nordiske værdier i EU, siger Mette Bock i en pressemeddelelse fra Liberal Alliance.

Mette Bock er foreløbig blevet indstillet som spidskandidat af Liberal Alliances hovedbestyrelse. Liberal Alliance samles til Liberal Fridag på Fyn 22. september og vil her tage endeligt stilling til, hvem der skal være partiets spidskandidat.

- Nu er det op til medlemmerne at træffe den endelige beslutning, og jeg håber, de vil give mig deres opbakning som spidskandidat, udtaler hun.

Vælger et flertal af medlemmerne at bakke op om ministeren, betyder det et farvel til Anders Samuelsens søster i dansk politik. Bliver Mette Bock valgt som spidskandidat, stiller hun nemlig ikke op til næste folketingsvalg, oplyser Liberal Alliance i pressemeddelelsen.

Mette Bock er valgt for Sydjyllands Storkreds og har siddet i folketinget siden 2011 og været kultur- og kirkeminister siden 2016. Hun har blandt andet gjort sig bemærket som en af hovedkræfterne bag det medieforlig, der blev forhandlet på plads i juni.

Danmark vil efter valget i maj 2019 råde over 14 pladser i Europa-Parlamentet, hvor Liberal Alliance ikke tidligere har været repræsenteret.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce