Annonce
Horsens

En løbeskole skal være sjov: Mudder i lange baner på børnene

Skoene blev godt mudret til, da børnene torsdag eftermiddag var ude på mudderløbet. Foto: Martin Søndergaard Jensen
Horsens Orienteringløbsklub holder i denne uge løbeskole ved klubhuset i Åbjergskoven, hvor børnene får lov til at prøve kræfter med alverdens forskellige løbediscipliner. Torsdag stod den på mudderløb.
Annonce

Horsens: Mudder, mudder og mere mudder. Det var alle 20 børn i godt klistret ind i, da de kom tilbage fra mudderløbet på den løbeskole, som Horsens Orienteringløbsklub holder i hele denne uge. Halvanden time havde de løbet rundt i Åbjergskovens bakker og vandløb.

Der var stor enighed blandt børnene, som er mellem 10-14 år, om, at mudderløbet var den sjoveste aktivitet på løbeskolen, hvor de slet ikke havde kunne mærke trætheden i kroppen.

Under mudderløbet var mudderkamp, hvor der bliver kastet med mudder på hinanden, en stor favorit. Foto: Martin Søndergaard Jensen

- Selvom jeg havde meget ømme ben efter de første dage på løbeskolen, så havde vi allesammen stadig bare lyst til at være i gang og give den gas til løbet, siger Emil Kjergaard-Jensen, som deltager for anden gang sammen med nogle af sine venner fra Højvangskolen.

Og sådan har det været alle dage, som har været fyldt op med alle mulige forskellige aktiviteter, fortæller træner Ida Thesbjerg.

- Vi har fokuseret meget på, at børnene skulle have lov til at opleve mange forskellige løbeformer, hvor de andre trænere og jeg har slået løb og leg sammen. Det gør bare, at alle kan give den mere gas, mens de har det sjovt.

Det giver Emil Kjergaard-Jensen sin træner ret i.


Ingen af os lægger mærke til, hvor meget og i hvor lang tid vi faktisk får løbet en dag på løbeskolen.

Emil Kjergaard-Jensen


- Netop legene er et vigtigt element for os på løbeskolen, fordi det giver mulighed for at lave løb på mange forskellige måder, blandt andet atletik, stratego og stafeter. Det giver et alternativ til fodboldskole, som ofte kan være en forsættelse af den normale træning, fortæller Ida Thesbjerg,

Skoene blev godt mudret til, da børnene torsdag eftermiddag var ude på mudderløbet. Foto: Martin Søndergaard Jensen

Efter en hård uge slutter løbeskolen fredag af med, at børnene skal hele vejen rundt om Bygholm Sø, som bliver en distance på 7,7 kilometer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce