Annonce
Brædstrup

Mr. Påhit runder 20 år med sin alt muligt-butik: Personalet synes nogle gange, jeg er rablende skør

Legetøj er stadig basen i Bakkelandets Legetøj, men derudover kan man få næsten alt hos Steen Laursen. Foto: Søren E. Alwan
Legetøjshandler Steen Laursen fra Bakkelandets Legetøj kan i denne uge fejre jubilæum. Det havde hverken han eller folk i Brædstrup regnet med tilbage i 1999, men med god kreativitet og hittepåsomhed er det lykkedes at skabe en unik butik.

Brædstrup: Tager man et smut ind og besøger Bakkelandets Legetøj på Søndergade i Brædstrup, kan man godt forvente, at besøget bliver lidt af en tidsrøver.

Den tætpakkede butik er nemlig fyldt med alle mulige spændende ting. Pænt stablet på hylder er der både legetøj, børnetøj, fiskegrej, bøger og papirvarer, it-udstyr, printerpatroner, turistinformation og som det seneste skud på stammen en afdeling med legetøjs-outlet samt værktøjsmagasin med haveredskaber samt værktøj og skruer.

- Jeg plejer at sige, at hvis der er noget, som kunden mangler, så skaffer jeg det, siger indehaver Steen Laursen med et grin, mens han tager en pause i at sætte varer på plads.

Annonce

Personalet synes nogle gange, at jeg er rablende skør, men jeg har aldrig taget nogle ting ind, som ikke er blevet en succes.

Steen Laursen, indehaver Bakkelandets Legetøj

Byen skal ikke mangle noget

Bakkelandets Legetøj slog første gang dørene op 24. juli 1999 på 43 kvm på Bredgade 14, men jubilæet fejres allerede i denne uge med et stort outlet, hvor Steen Laursen sætter et stort telt op med gode tilbud på legetøj.

- Jeg må indrømme, at jeg ikke havde regnet med, at Bakkelandets Legetøj ville holde 20 år i denne branche. Det tror jeg heller ikke, at mange i byen havde. Det er en meget hård branche, og hvis det ikke det var, fordi jeg havde taget alle mulige andre ting ind, havde jeg heller ikke været her i dag. Det ville aldrig kunne køre som en ren legetøjsbutik, siger Steen Laursen.

Bakkelandets Legetøj flyttede i 2001 til Østergade, hvor butikken var i fem år, inden den i 2006 flyttede til sin nuværende adresse på Søndergade 44. I de første år kørte butikken udelukkende med salg af legetøj, men i 2008 begyndte der også at være fiskegrej i udvalget, da sportsbutikken med fiskeudstyr lukkede.

- Vi har nok været dygtige til at tage de ting ind, som Brædstrup har manglet. Da boghandlen lukkede, tog vi bøger og papirvarer ind. Da Stark lukkede, tog vi værktøj og skruer ind, og det sælger vi stadig af, selvom Jem & fix er kommet til byen. Vi har taget de mange ting ind, fordi vi gerne vil holde kunderne i Brædstrup, så de ikke kører andre steder hen, siger Steen Laursen.

Populært puslespil med genfunden bro

Blandt de nye tiltag i butikken er et puslespil med Den Genfundne Bro, og det er indehaveren selv, som har sørget for, at den kendte bro er kommet på puslespil.

- Det kom sig af, at vi var ved at sætte puslespil på plads, og der var et med Nyhavn. Så tænkte jeg, at Den Genfundne Bro egentlig er vores Nyhavn, så jeg kontaktede firmaet. De var frisk på at være med, hvis jeg tog imod 5000 stk., hvilket var lige i overkanten. Så fandt jeg et nyt sted, hvor jeg kunne bestille i mindre mængder. Dem sælger vi mange af, og de er meget populære som værtindegaver, fordi folk gerne vil have noget lokalt, siger Steen Laursen.

På den måde er der røget cirka 100 puslespil over disken på de to måneder, som butikken har ført dem. Siden er konceptet blevet udvidet, så man også kan få krus, bamser, snekugler og indkøbsnet med Den Genfundne Bro.

- Folk synes, de er meget sjove. Vi solgte sågar et puslespil til Australien forleden, så de kommer vidt omkring, siger Steen Laursen med et grin.

Selvom den lokale legetøjshandler har været dygtig til at finde på nye ting at sælge i sin butik, har det også krævet et tålmodigt personale, indrømmer indehaveren.

- Personalet synes nogle gange, at jeg er rablende skør, men jeg har aldrig taget nogle ting ind, som ikke er blevet en succes. Så når personalet er færdige med at ryste på hovedet, plejer jeg at få min vilje.

Indehaver Steen Laursen og butiksassistent Vivian van Reysen er kendte ansigter bag disken hos Bakkelandets Legetøj, hvor man ofte kan henvende sig, hvis man mangler noget. Foto: Søren E. Alwan

Webshop på vej

Selvom Bakkelandets Legetøj indeholder stort set alt, betragter indehaveren stadig sin butik som en god gammeldags legetøjsbutik, hvor man ofte kan finde legetøj, som ikke er at finde i de store legetøjskæder eller i supermarkederne. Fremtiden peger dog på netsalg, og derfor er legetøjsbutikken også snart klar med en ny opdateret webshop, som gerne skal gøre Bakkelandets Legetøj kendt uden for Brædstrup - og gerne landskendt.

- Jeg tror, at de butikker, som ikke har en webshop om 10 år, de er her ikke mere. Derfor satser vi meget på den nye webshop. Det gør vi for at overleve på sigt, siger Steen Laursen.

Han erkender at hans hjerte mest brænder for butikken, som har sin faste kundekreds - men også mange turister, som kigger forbi.

- Jeg har da tit tænkt, at det kunne være dejligt med en større butik med et stort rum, hvor jeg kunne have endnu flere ting. Problemet er bare, at hyggen går lidt ud af de store butikker. Her kan man gå på udforskning i butikken og finde spændende ting. Den glæde oplever man ikke på en webshop, siger Steen Laursen.

Et af de nye tiltag i Bakkelandets Legetøj er Den Genfundne Bro-puslespil, som indehaver Steen Laursen selv har taget initiativ til at få sat på puslespil. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce