Annonce
Horsens

Motorvejsuheld skabte kiggekø og farlige situationer i modsat retning

Kø på E45. Arkivfoto: Daniel B. Nielsen

Horsens: Flere biler stødte fredag eftermiddag sammen på E45 ved Horsens.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at ingen personer kom til skade, men at tre-fire køretøjer var involveret i uheldet, som skete omkring kl. 14.30 i motorvejens sydgående retning kort før afkørsel Horsens V.

En af avisens journalister konstaterede, at de involverede biler blokerede begge vejbaner samt nødsporet.

Vejdirektoratet oplyste kort efter kl. 14.30, at politi og redningsmandskab var på vej, og en halv time senere, at motorvejen var spærret. I første omgang blev ét spor åbnet omkring kl. 16, og en time senere var begge spor igen farbare.

- Noget af det, der har trukket oprydningsarbejdet ud, er, at en af bilerne havde lækket noget olie, brændstof eller anden væske, som brandvæsnet måtte rekvireres til at suge op, fortæller politiets vagtchef.

Da motorvejen var spærret, var der mere end 10 kilometers helt stillestående kø, og længe efter gav uheldet anledning til kø. Omkring klokken 18.30 melder Vejdirektoratet, at køretiden på strækningen igen er normal.

Kiggekø og hårde opbremsninger i modsat retning

Vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi tilføjer, at politiets patruljer på uheldsstedet konstaterede store problemer med kiggekø og hårde opbremsninger i motorvejens nordgående spor.

Det betød, at politiet også måtte anbringe en patrulje på motorvejen i det nordgående spor, der ellers ikke var uheldsramt.

- Vi ser desværre tit, at folk bliver interesseret i, hvad der sker, når der er blå blink i den modsatte retning, og det er naturligt, men når man retter sin opmærksomhed mod det, kommer man til at sagtne farten, og det skaber opbremsninger og nogle meget farlige situationer bagude, siger vagtchefen.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Nyt fra seriefodboldens verden

Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce