Annonce
Kultur

Motor-entusiaster: Køretøjer og Stegt Flæsk begynder igen

24. maj begynder den nye sæson med veterantræf ved Pejsegården i Brædstrup. Arkivfoto: Mads Hansen
Anden pinsedag 24. maj vil Hotel Pejsegården parkeringsplads blive fyldt med brummende klassikere.

Brædstrup: Foråret er kommet, corona-restriktionerne er lempet, og nu er veteranfolket klar til at rulle ud på landevejene og fremvise deres skønne køretøjer for alverden.

Derfor bliver der sikkert en hel del ædle og klassiske køretøjer på Hotel Pejsegårdens store parkeringsplads, når veteran-entusiasterne anden pinsedag, mandag 24. maj, tager hul på en ny sæson med arrangementet Køretøjer og Stegt Flæsk.

Sædvanen tro mødes man klokken 17, og køretøjerne begynder at trille hjemad ved 21-tiden.

Annonce

- Vi må nu forsamles 50 personer udendørs, og ikke mindst har Jytte Nygaard (Pejsegårdens direktør, red.) etableret et udendørs serveringsområde uden for Dillen, oplyser Peter Aalykke, der er tovholder for veteran-arrangementet.

Peter Aalykke - her fotograferet ved et "Pejse-træf" i fjor - glæder sig til at komme i gang med sæsonen igen. Arkivfoto: Peter Hald

Køretøjer og Stegt Flæsk er et åbent træf, hvor alle typer interessante køretøjer - biler, motorcykler, knallerter, busser, traktorer, maskiner og cykler er velkomne uanset oprindelsesland, mærke, model og årgang.

"Kom og vis os dit køretøj, som du selvfølgelig er stolt af", lyder mottoet fra arrangørerne.

Træf sommeren over

Køretøjer og Stegt Flæsk har efterhånden en del år på bagen. Det begyndte anden påskedag i 2017, da en blandet forsamling af store amerikanerbiler, Ford A'er, gamle og nye motorcykler, sportsvogne og kendte klassikere som VW-bobler, Ford Escort'er og andre vintage-køretøjer var mødt op på Pejsegårdens parkeringsplads. Og det har så gentaget sig mange gange siden.

Traditionelt plejede man at begynde sæsonen anden påskedag, men på grund af coronaen er starten i år altså blevet sat til anden pinsedag. Men så kan man måske også gøre sig håb om lidt lunere vejr til den tid.

Hvis ellers coronaen holder sig nogenlunde i ro, er det planen at gennemføre træffet den tredje mandag i hver måned resten af sommeren. Det vil sige, at efter sæsonpremieren den 24. maj bliver næste gang mandag 21. juni og efterfølgende bliver det den 19. juli, 16. august og til sidst 20. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce