Annonce
Brædstrup

Motionsløb slår rekord: 500 løb og gik til Den Genfundne Bro

Løberne tog en omgang på Brædstrup Stadion, inden de løb ud på ruten og ned til Den Genfundne Bro. Foto: Henrik C. Sandvad
Der var deltagerrekord, da Løbeklubben 8740dk i Brædstrup lørdag arrangerede Den Genfundne Bro Løbet for sjette gang. 500 løb og gik en gammel dansk mil.

Brædstrup: Sidste år var corona-pandemien skyld i, at Den Genfundne Bro Løbet måtte aflyses i to omgange, og derfor var glæden dobbelt så stor blandt både arrangør og løbere, da der lørdag 15. maj igen kunne holdes motionsløb fra Brædstrup Stadion til Den Genfundne Bro i Gammelstrup.

Broløbet blev afviklet første gang i 2015 med små 200 deltagere, og det er siden vokset i popularitet. I år slog løbet så deltagerrekord med 500 løbere og walkere, hvilket naturligvis vakte glæde hos løbsarrangørerne.

- Det er så fantastisk, at vi nu kan være i gang igen - og så med så mange deltagere midt under coronaen. Det bedste af det hele er, at vi kan holde et rigtigt løb, hvor vi er sammen fysisk, og hvor det ikke er et af de mange virtuelle løb, som har været holdt, sagde Dorte Lendal, formand for Løbeklubben 8740dk.

Annonce

Løb i grupper


Den Genfundne Bro Løbet bliver mere og mere kendt i løbekredse, og det er vi rigtig glade for.

Dorte Lendal, formand for Løbeklubben 8740dk


De 500 deltagere var underlagt en del corona-restriktioner, for at det var muligt at afvikle motionsløbet. Det betød, at løberne og walkerne blev sendt afsted i hold på 50 ad gangen med 30 minutters intervaller. På den måde kunne løbsarrangørerne sikre sig, at grupperne ikke krydsede hinanden i målområdet ved Den Genfundne Bro.

- På den måde får vi løberne ind i bussen og væk, inden næste gruppe kommer. Det har krævet lidt ekstra hjælpere og planlægning for at afvikle løbet. Men skidt pyt med det. Det vigtigste er, at vi er i gang igen, sagde Dorte Lendal.

Der var fælles opvarmning i små grupper og med afstand inden starten på broløbet. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce

Løbere fra hele landet

Glæden ved at komme i gang igen var også tydelig blandt deltagerne. Mange havde rejst langt for at deltage i løbet, og især den specielle historie omkring Den Genfundne Bro havde trukket mange løbere langvejs fra. Det gjaldt også for 55-årige Claus Glass fra Esbjerg.

- Jeg har glædet mig meget. Jeg skulle have været med sidste år, men der blev det aflyst. Jeg har hørt så meget om broen, men jeg har aldrig set den. Så var det her en god mulighed, sagde Claus Glass, som overnattede sammen med familien på Hotel Pejsegården for at være med til broløbet.

Der var fint vejr for løberne at løbe i. Det var ikke for varmt, overskyet og tørvejr, så løberne gav fuld gas allerede fra start. Foto: Henrik C. Sandvad

71-årige Erik Zacho kom fra Kalundborg, og han overnattede hos Gudenå Camping i Brestenbro for at være med. Han løber hver uge omkring 45 km, og han forventede før starten ikke at få problemer med at løbe en gammel dansk mil på cirka 7,5 km.

- Jeg har løbet en del maraton i både Danmark og i udlandet, så jeg tænker ikke, jeg får problemer. Jeg har både løbet på savannen i Afrika og maraton på Hawaii, men jeg har aldrig set Den Genfundne Bro, så det skal prøves i år. Er det godt, kommer jeg helt sikkert tilbage, lød det fra Erik Zacho inden løbet.

Annonce

Broløbet er kendt

Broløbet satte i år deltagerrekord med 500 løbere, som løb og gik den gamle danske mil ned til Den Genfundne Bro. Foto: Henrik C. Sandvad

Erik Zacho og Glaus Glass var langt fra de eneste, som havde rejst langt for at være med. Således var der også løbere fra København, Frederikshavn, Christiansfeld, Viborg, Herning og Kolding.

- Den Genfundne Bro Løbet bliver mere og mere kendt i løbekredse, og det er vi rigtig glade for. Løbet er meget specielt, fordi det er et af de få downhill-løb, der er i Danmark. Ruten falder 68 meter ned til broen, og det gør, at man kan udfordre sig selv lidt på farten. Samtidig er broen også et trækplaster for mange, så vi håber bare, løbet kan blive ved med at vokse, sagde Dorte Lendal.

Formand for Løbeklubben 8740dk, Dorte Lendal, glædede sig over, at det var muligt for broløbet at slå deltagerrekord i en coronatid. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Horsens Frejas første nederlag

Seneste plus

Annonce