Annonce
Horsens

Motionisterne har indtaget den nye omfartsvej

Det er meget sjældent, at der ligger helt ny asfalt uden der er biler, lød forklaringen fra Louise Thrane, som tog turen på rulleskøjter. Foto: Søren E. Alwan

Den nye omfartsvej, der går fra Vejlevej og til Bjerrevej er åbnet op for motionister, mens bilerne må vente til august. I solskinsvejret var der både løbere, cykelister og en, der havde fundet rulleskøjterne frem.

Annonce

Horsens: I 2020 vil der køre 4.000 billister i døgnet på den kun tre kilometer lange strækning, der har fået tilnavnet Omfartsvej Syd. Det er svært at forestille sig, når søndagssolen skinner fra en blå himmel og det eneste, der kan høres er fuglefløjt og absolut ingen biler.

Vejen er ellers anlagt og er næsten klar til brug, der mangler bare striber, skilte og lysregulering, så derfor har nysgerrige motionister fået tilladelse til at benytte vejen allerede nu, og dét gør de så på både cykler, rulleskøjter og på løbeben.

- Det er altså ikke mange steder, man kan få lov til at køre på rulleskøjter på helt ny asfalt uden biler, lyder det fra Louise Thrane, hvis mor, Else Nielsen, bor i nærheden af Vejlevej og som sammen ville benytte muligheden på henholdsvis rulleskøjter og cykel.

Selvom mor og datter har planlagt at nyde godt af den nye, bilfrie asfalt, så er det ikke ren begejstring for Else Nielsen.

- Det er en rigtig god idé med omfartsvejen, men jeg har blandede følelser om den. Jeg bor jo selv lige her i kvarteret og kan nu godt frygte, at der kommer en del støj, siger hun, før hun svinger sig op på cyklen og kører ned i sandgrøften for at komme uden om betonblokkene, der endnu spærer vejen for billisterne.

Lars Rasmussen glæder sig mere over den lettere adgang til motorvejen, end han glæder sig over ny asfalt at løbe på. Nysgerrigheden lokkede ham alligevel ud på turen. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Glæder sig over langt bedre motorvejsforbindelse

Den nye omfartsvej skal både give nemmere adgang til motorvejen og gøre det nemmere at komme til ud til Juelsmindehalvøen. Vejen forventes at åbne officielt 18. august, og så er det slut med rolige løbeture på asfalten, men det gør ikke så meget for løberen Lars Rasmussen.

- Jeg har taget turen i dag for at se vejen, inden den åbner, men jeg glæder mig så meget til, at det bliver bilernes tur. Det bliver så godt!, siger han.

Han bor selv ude på Anemonevej og er sælger i hele Danmark, men adgangen til motorvejen har voldt ham en del besvær.

- Det er jo vildt, at det tager to timer at køre hele vejen til Frederikshavn, men det tager en halv time at komme fra Anemonevej og til motorvejen på grund af trafikken, og det bliver jo kun værre. Så nu tæller jeg bare ned til vejen åbner, siger Lars Rasmussen, inden han vender om ved de betonblokke, der spærer vejen og løber hjem ad igen.

Det er kun motionister, der må bruge omfartsvejen. For at sikre sig at bilerne ikke snyder sig til en testtur er der opsat store betonblokke for enden af vejen. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Må man gerne cykle nu?

- Jeg vidste faktisk slet ikke, at man godt måtte cykle her nu, lyder det grinende fra Karen Willumsen.

Hun bor i Torsted og ville udnytte det gode vejr til at cykle den tre kilometer lange strækning og hjem igen.

- Der er bare så mange af mine venner, der har cyklet her, og så blev jeg jo nysgerrig og ville selv prøve, siger hun.

Når der bliver åbnet op for bilerne, så bliver det dog formentligt uden Karen Willumsen bag rattet.

- Jeg tror ikke, jeg kommer til at bruge vejen til noget, men hvis vejret byder sig, så cykler jeg nok en tur mere, inden det bliver forbudt, siger hun.

Solen skinnede fra en blå himmel og gjorde søndagen til en oplagt dag at tage en motionstur på. Foto: Søren E. Alwan
Enten må man tage en tur i sandgrøften eller også må man, som Karen Willumsen tage fat og løfte cyklen over blokkene, før turen kan fortsætte. Foto: Søren E. Alwan
Det var ren nysgerrighed, der fik lokket Karen Willumsen ud på den nye vej. Hun tror ikke selv, hun kommer til at bruge den til at køre på. Foto: Søren E. Alwan
Louise Thrane tog rulleskøjter, mens moren Else Nielsen valgte at cykle. Else Nielsen bor i nærheden og frygter en smule, at vejen kommer til at støje. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce