Annonce
Brædstrup

Mosstock Festival nummer 49 er på vej

De tre sprælske musikere fra gruppen Lummer Stue er klar til at levere rock både for børn og voksne på Mosstock Festival. Lummer Stue består af Daniel Petersen, Søren Trold Nøiers og Martin Pedersen. Arkivfoto
Danmarks ældste musikfestival vender tilbage og finder som altid sted ved Mossø.

Klostermølle: Fra torsdag 1. august til og med lørdag 3. august er det igen tid for landets ældste musikfestival - Mosstock Festival, der som altid finder sted på en mark ved Mossøs vestlige ende lige på hjørnet af Klostermøllevej og Gl. Ryevej.

Denne gang er der tale om festival nummer 49 i rækken, og det musikalske program er som de foregående år bredt sammensat og leveret af en række unge bands, der spiller alt lige fra pop og rock til afrobeats og bluegrass. Der er både tale om helt nye bands, men også "gamle kendinge", som før har været med på Mosstock.

- Vi har erfaret, at publikum godt kan lide at synge med på sange, og i år kan vi blandt andet nævne Rock N' Stones, der er et Rolling Stones coverband fra Silkeborg, fortæller informationsmedarbejder Sarah Nicole Nielsen fra arrangørgruppen bag festivalen.

Annonce

Mosstock Festival

  • Mosstock Festival så dagens lys for 48 år siden, og initiativtageren var Niels Godrum, der var blevet inspireret af den berømte Woodstock Festival i USA. Dengang som nu fandt festivalen sted ved Mossø, så navnet Mosstock er en kombination af Woodstock og Mossø.
  • Mosstock er en festival for fremadstormende amatørbands. I år deltager 21 bands.
  • Flere af musikerne og grupperne fra Mosstock er blevet kendte i årenes løb - blandt andre Go Go Berlin, Emmelie de Forest og Tim Schou.
  • Festivalen afvikles i dagene 1., 2. og 3. august og finder sted på Klostermøllevej 25. Indgang til festivalen sker fra Gl. Ryevej. Billetter kan købes med rabat via billetlink på hjemmesiden www.mosstock.dk

Opstilling er i gang

Forberedelserne til Mosstock er allerede i gang, og der arbejdes i de kommende dage med at opstille ting og sager på festivalpladsen.

I forhold til tidligere er festivalens åbningstider lidt anderledes, og det er af praktiske årsager.

- Vi lukker festivalpladsen af indtil torsdag eftermiddag på grund af sikkerhed og om natten, fordi vi skal gøre den klar og give publikum en bedre oplevelse ved at komme ind på en plads, der er klar til at modtage publikum, oplyser Niels Godrum.

Rock for børn

Årets musiknyhed er børnerock. Lørdag 3. august kan børn (og voksne) opleve rock-bandet Lummer Stue fra Horsens, som mestrer at leve sig ind i børnenes univers igennem rockmusik. Lummer Stue spiller numre, som mange børn kender - og børnene bliver inddraget med dans og sjove indslag, som også rammer de voksne.

Mens Lummer Stue spiller lørdag, er der i tidsrummet mellem klokken 11 og 13 gratis adgang for familier med børn. Festivalen foregår som nævnt på en mark ved Mossø, og der bliver mulighed for camping i naturen, da Mosstock åbner et nyt hyggeligt teltområde helt nede ved åen, hvor man bliver omringet af Gudenåen fra to sider.

Et iøjnefaldende nyt grafittimaleri kommer i år til at pryde Mosstock Festivalen. Foto: Mosstock

Telt for unge

For de unge opstilles der i samarbejde med Horsens Ungdomsskole et telt med diverse aktiviteter og en ny hyggeplads med udsigt ned til Gudenåen. Her finder man også musikbaren "River Party" som bestyres af unge fra Sdr. Vissing. Dette område henvender sig primært til unge i alderen 18 til 35 år.

Mosstock Festival fik sidste år besøg af omkring 1200 gæster, men den lokale festival vil gerne have flere til at kigge forbi. Derfor går festivalen i år mere efter at få fat på det yngre festivalpublikum.

I år er der blevet indrettet et nyt teltområde ved Gudenåen. Foto: Mosstock
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce