Annonce
Odder

Morgenbadevenner: Niels har snart hoppet i vandet 400 dage i træk samme sted

Niels Thylstrup har morgenbadet klokken 7 det samme sted hver eneste dag i mere end et år. Dermed er han den mest vedholdende i den gruppe bekendte, der møder her hver morgen for at bade og dyrke fællesskabet. Foto: Morten Pape
Farvel til influenza og forkølelser, goddag til et skønt fællesskab. En flok bekendte mødes hver morgen til en dukkert ved Rude Strand, og en af dem har været særlig regelmæssig i coronaperioden.

Rude: Niels Thylstrup er en trofast mand. Han er hoppet i vandet ved Rude Strand hver morgen i mere end et år i træk, og dermed er han den mest vedholdende i den gruppe, der mødes her hver morgen klokken syv.

Klokken er seks, og vandet er pivkoldt, men det forhindrer ikke deltagerne i at gå ud i bølgerne.

- Nu er målet 400 dage i træk, og det skal jeg nok nå. Vi må jo ikke meget i den kommende tid, siger Niels Thylstrup, inden han tager tøjet af for at gå ud i vandet sammen med sine badevenner.


Det er kun, når det blæser udefra vandet, det er koldt.

Niels Thylstrup, morgenbader


Han begyndte at morgenbade i 2012. Dengang cyklede Niels Thylstrup sommetider ud til stranden efter arbejde og tog en dukkert. Og så var der en, der sagde, han var velkommen om morgenen.

- Jeg tænkte, at det kunne jeg gøre, til jeg blev syg. For jeg var helt sikker på, at jeg ville blive syg af det. Men det blev jeg ikke. Og det er kun, når det blæser ude fra vandet, det er koldt. Nogle gange tager vi endda en løbetur hen til trappen og op og ned et par gange og hopper i vandet igen. Man får hurtigt varmen igen, når man kommer op, siger Niels Thylstrup.

Annonce

Hver morgen i et år

Han har arbejdet i Nordea i Odder fra 1967 til 2012 og været gift siden 1972, så det er normalt for ham at at være vedholdende.

- Da jeg gik på arbejde, kunne jeg godt skyde badningen nogle gange. Men siden 7. marts sidste år har jeg været her hver morgen. Normalt ville jeg jo have været ude at rejse af og til, men alt har været lukket, og mine børn og børnebørn bor i Odder, siger Niels Thylstrup.

Normalt rejser han gerne tre gange om året med sin hustru, og gerne til Rhodos eller Fuerteventura. Men ikke i den seneste tid, da alt har været lukket ned. Så har der været tid til at passe badningen hver morgen, og i sommerhalvåret cykler Niels Thylstrup endda herude fra Odder.

Annonce

Det må være rekord

Hans tidligere bankkollega Kurt Christensen, som også er med i badegruppen, er sikker på, at Niels Thylstrup sætter rekord hver morgen.

Kurt Christensen (midten) bor i gåafstand fra Rude Strand. Ligesom de andre har han hænderne over vand, for man kommer til at fryse, hvis håndleddene kommer i vandet. Foto: Morten Pape

- Det må være en verdensrekord. Det hyggelige ved at komme her er, at vi er en gruppe vilkårlige mennesker, der mødes uden stand og profession. Jeg kan godt lide det primitive i, at vi kan mødes her helt uforpligtende, og man kommer med godt humør, siger Kurt Christensen.

Han bor lige ved stranden sammen med sin samlever, Lene Rahbek, som er den eneste de omkring ti badere, der endnu ikke er gået på pension eller efterløn.

Annonce

Kaffe og håndsprit

Deltagerne skiftes til at have kaffe med, og så er programmet ellers det samme hver morgen. Mødetid klokken syv, så tager man tøjet af, går i vandet i kort tid og op igen. Tørrer sig og får tøjet på, og så en kop kaffe. Nogle gange er der én, der har bagt, og en meget sjælden gang er der en gibbernakker - men der er altid håndsprit.

Efter dukkerten er der morgenkaffe, og nogle gange er der også en i gruppen, der har bagt. Foto: Morten Pape

- Vi har det bare rigtigt hyggeligt sammen, selv om vi er forskellige og har hver sin baggrund. Vi har kaffe med på skift, og så snakker vi om, hvad der rører sig. Nogle af os gætter krydsogtværsen i Odder Avis, og hvis der er bryderier med den, så vender vi det, siger Niels Thylstrup.

Gruppen mødes også andre steder end på stranden. Omkring maj laver holdet en lille komsammen, og hen på eftersommeren byder en af deltagerne på røget ørred.

- Og i oktober samles vi hos mig til gullasch, siger Niels Thylstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce