Annonce
Hedensted

Morgenandagt i Løsning: - Hvor har vi dog glædet os til det her

Henning og Inga Søgaard Jensen fra Hedensted var begge to rigtig glade for, at det igen er muligt at møde op til gudstjenester og andagter. Foto: Henrik Dolmer
I anden fase af genåbningen af Danmark har kirkerne fået lov til at åbne for deres menighed igen, og i Hedensted Kommune var Løsning Kirke den kirke, der var hurtigst ude af startblokken. Allerede tirsdag morgen blev der inviteret til en lille morgenandagt, hvilket hele 18 sognebørn benyttede sig af.
Annonce

Løsning: - Det her har vi glædet os rigtig meget til.

Det var det klare budskab til avisens udsendte medarbejder, da avisen tog en snak med Inga og Henning Søgaard Jensen fra Hedensted på parkeringspladsen ved Løsning Kirke tidligt tirsdag morgen. Og det ægteparret glædede sig så meget til, det var at få lov til rent fysisk at møde op til en gudstjeneste, hvilket der har været lukket helt ned for siden Mette Frederiksen lukkede landet ned 11. marts som følge af coronavirus.

- Det har været en meget lang ventetid. Vi har jo altid været vant til at gå meget i kirke, så det har været meget mærkeligt ikke at kunne møde op til en gudstjeneste. Vi har godt nok kunnet følge med på vores lille iPad, når kirken har livestreamet andagter og gudstjenester, men det er jo ikke helt det samme. Så vi er rigtig glade for, at vi igen har mulighed for at møde op, siger Inga Søgaard Jensen.

Ægteparret bor i Hedensted, men kommer oprindeligt fra Løsning, hvorfor det er helt naturligt for dem, at frekventere Løsning Kirke.

Det har været en meget lang ventetid. Vi har jo altid været vant til at gå meget i kirke.

Inga og Henning Søgaard Jensen, Hedensted.

Annonce

Et pænt fremmøde

Det var sognepræst Filip Torp Kildeholm, der stod for den lille, liturgiske morgenandagt, som bestod af bøn, nadver, en lille prædiken og salmesang. Han var rigtig glad for endelig at kunne åbne kirkedøren for sognebørnene og var mere end godt tilfreds med fremmødet.

- På sådanne almindelige hverdage plejer der ikke at møde mere end højst en 10-15 mennesker op, så 18 fremmødte vil jeg sige er et ret flot antal. Jeg tror, det handler meget om, at der ude i de små hjem har bygget sig en sult op efter at være sammen med andre til en gudstjeneste eller en andagt. Og jeg tror også, at det handler meget om en sult efter nadveren, som jo ikke har været en mulighed overhovedet. Gudstjenesterne har man trods alt kunnet følge over nettet, sagde Filip Torp Kildeholm.

Og der var da også rigtig mange blandt de fremmødte, der ønskede at modtage Jesu Kristi legeme og Jesu Kristi blod (læs brød og vin). Men ikke som ved en normal altergang, hvor man samles omkring alteret. For at opretholde afstandskravet på to meter, idet der synges i kirken, så gik sognepræsten og kordegn Else Laursen rundt til den godt spredte menighed med hhv. brød og vin. Afstanden mellem kirkegængerne blev klaret på den måde, at de stole, man måtte benytte, var forsynet med et lille skilt, hvor der stod "Her må du sidde". Ægtefæller kunne dog godt få lov til at sidde ved siden af hinanden.

Annonce

Stor tak til Vorherre

I sin velkomst til menigheden understregede Filip Torp Kildeholm, hvor dejligt han syntes det var, at man endelig kunne samles i kirkerummet igen for henholdsvis at forkynde og modtage Guds ord. I sin lille prædiken rettede han en stor tak til netop Vorherre for, at det nu igen var muligt at samles omkring nadveren, og herunder genåbningen af Danmark i det helet taget.

- Kære Gud. Driv smitten på flugt. Send den ud af vores land, og giv lindring til dem, der er smittet med sygdommen. Giv også lindring til dem, der er bekymrede og nervøse, sagde han blandt andet.

Løsning Kirke blev den første kirke i Hedensted Kommune, der åbnede for kirkegængere i forbindelse med fase to af genåbningen af Danmark. Der var tale om en liturgisk morgenandagt tidligt tirsdag morgen. 18 sognebørn mødte op til andagten. Foto: Henrik Dolmer
Der var ikke altergang på sædvanlig vis ved morgenandagten i Løsning Kirke på grund af gældende afstandskrav, men menigheden blev ikke snydt for nadveren, idet sognepræst Filip Torp Kildeholm og kordegn Else Laursen gik rundt til dem, der gerne ville modtage den. Foto: Henrik Dolmer
Håndsprit stod naturligvis til fri afbenyttelse, idet Løsning Kirke kaldte til morgenandagt tirsdag morgen. Foto: Henrik Dolmer
Afstandskravet på to meter blev overholdt i Løsning Kirke ved morgenandagten. Det blev klaret med dette skilt, så menigheden ikke kunne være i tvivl om, hvor man måtte sidde og hvor man ikke måtte sidde. Foto: Henrik Dolmer
Annonce
Annonce
Horsens

Jonas Dal: AaB var bedre end os

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce