Annonce
Horsens

Mor om fredagens skolebio: Det er en potentiel katastrofe

340 børn fra alle skoler i Horsens Kommune skal fredag i skolebio i Megascope. Det er utrygt, mener Henriette Bach, der har aflyst bifturen for sine to børn. Hos Horsens Skolebio er formand Elisabeth Bruun dog helt tryg ved at tage imod de mange børn til fredagens forestilling. Arkivfoto: Morten Pape
Skolebørn skal holde sig fra børnefødselsdage, men de må godt gå i skolebio med flere hundrede andre børn. Det er utrygt, mener en forælder. Der er styr på det, lover Horsens Skolebio forud for fredagens forestilling.
Annonce

Horsens: Forældre bør aflyse børnenes sociale arrangementer i forbindelse med skole og fritid - også klassefester og børnefødselsdage.

Sådan lyder opfordringen fra myndighederne for at undgå smittespredning.

Men det gælder ikke skolebio.

Skolebio er nemlig underlagt Kulturministeriets retningslinjer, og her må op til 500 personer samles til arrangementer.


Jeg ser skolebio som en potentiel katastrofe, når nu vi ser andre steder, hvor hurtigt corona spreder sig. Hvad stiller man op med smittesporing, hvis et barn viser sig at være smittet?

Henriette Bach


Det undrer Henriette Bach, mor til to børn i 2. og 5. klasse på Højvangskolen. Hun er bekymret for forestillingen i Megascope fredag, hvor flere hundrede børn fra alle skolerne i Horsens Kommune har købt billetter.

Annonce

Husker børn reglerne

- Det er jo børn, der kommer i skolebio. Der er forskel på, om de husker at holde afstand, spritte hænder osv., når de skal ind i biografen, købe bland-selv-slik og se film, siger Henriette Bach.

Hun påpeger, at corona-smitten også florerer blandt børn og unge.

- Jeg ser skolebio som en potentiel katastrofe, når nu vi ser andre steder, hvor hurtigt corona spreder sig. Hvad stiller man op med smittesporing, hvis et barn viser sig at være smittet? Ringer man rundt til flere hundrede forældre? Det virker, som om man ikke helt har gennemtænkt situationen, mener Henriette Bach.

Annonce

Følger retningslinjer fra bagland

Men der er helt styr på det, beroliger Elisabeth Bruun, formand for Horsens Skolebio.

- Da smittetallet begyndte at stige, henvendte vi os med det samme til vores organisation, Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber, DABUF, for at høre, hvordan vi skal agere. Vi gør det, den råder os til, og det føler jeg mig tryg ved. Så sent som i dag (torsdag, red.) har jeg talt med DABUF, fordi der kom en meddelelse ud på skolerne om, at myndighederne frarådede sociale arrangementer. Men det gælder ikke os. Vi er ikke underlagt de restriktioner, fordi vi hører under Kulturministeriet, fortæller Elisabeth Bruun.

Ifølge hende er der mange forældre, der har henvendt sig til Horsens Skolebio for at sikre sig, at det er trygt at sende børnene afsted i biografen. Det er det.


Vi er også meget mere personale på, end vi plejer. På fredag er vi 10 personer på til at hjælpe. Normalt er vi tre. Vi synes, at vi er godt klædt på til arrangementet. Vi har gjort alt for at det skal være trygt for børnene at komme i biografen. Men det er selvfølgelig forældrene, der tager stilling til, om de vil sende deres børn afsted.

Elisabeth Bruun


- Hvis vi var utrygge ved det, ville vi ikke afholde arrangementet. Vi har lavet en plan og en strategi for, hvordan vi gør. Vi lukker 10 børn ind ad gangen i foyeren. Her står der en og tager imod børnene og sender dem videre ind i slikafdelingen og biografsalen, hvor de skal blive siddende. De kan ikke frit gå og bliver lukket ud bagfra, når filmen er slut, siger Elisabeth Bruun.

Annonce

Ekstra personale på

- Vi er også meget mere personale på, end vi plejer. På fredag er vi 10 personer på til at hjælpe. Normalt er vi tre. Vi synes, at vi er godt klædt på til arrangementet. Vi har gjort alt for, at det skal være trygt for børnene at komme i biografen. Men det er selvfølgelig forældrene, der tager stilling til, om de vil sende deres børn afsted. Det kan vi ikke bestemme, siger Elisabeth Bruun.

Hun tilføjer, at der også er færre børn i biografsalene.

- Normalt må der være 380 i A-salen, men vi må kun have 231, så derfor har vi to sale i gang, siger hun.

Der er 340 børn tilmeldt til fredagens film. 282 børn er tilmeldt lørdag, mens 163 børn er tilmeldt forestillingen på mandag.

Annonce

To børn bliver hjemme

Mindst to af de børn, der skulle have set film fredag, kommer dog ikke.

Henriette Bach har aflyst forestillingen for sine to børn.

- Det var de selvfølgelig skuffede over, for det er et virkelig godt arrangement, som de havde glædet sig til. Men de accepterer min beslutning og kan godt forstå det. I stedet laver vi hygge herhjemme. Jeg vil rigtig gerne støtte op om vores kulturelle institutioner, men hver ting til sin tid. Det skal ikke være nu, når smittetrykket er så højt, siger Henriette Bach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Over 200 elever og lærere hjemsendt: Tre skoler i Horsens ramt af coronasmitte

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce