Annonce
Horsens

Molly var forsvundet i 10 måneder: Nu er hun fundet i Horsens

Tina Amdi fra Dyreværnet er sikker på, de nok skal finde en ny ejer til Molly. Foto: Hans Jørgen Riis/Dyreværnet

Dansk-svensk gårdhund, der var forsvundet i 10 måneder, dukkede op i Horsens. Nu er hun i god behold hos Dyreværnet.

Horsens: Efter 10 måneder i skjul blev hunden Molly for nyligt fundet ved DSV i Horsens.

Nu leder Dyreværnet efter en ny ejer til den genfundne hund.

I foråret 2018 fik den dansksvenske gårdhund Molly en ny ejer. Efter kort tid i sit nye hjem løb den dengang knap toårige hund hjemmefra, og gennem 10 måneder var hun forsvundet.

Lige indtil hun blev spottet af nogle folk i nærheden af DSV i Lund, der tog kontakt til Dyreværnet.

Annonce

En ny familie til Molly

Ved hjælp af en hundefælde lykkedes det 18. januar nogle frivillige at indfange Molly og bringe hende til Dyreværnet i Kolding. Her kunne personalet konstatere, at hunden ikke har lidt nød gennem de 10 måneder, hun var væk.

- Dyr har en utrolig evne til at tilpasse sig. Molly har måske levet af mad, hun har fundet ved DSV, Det er ikke til at sige. Men vi kan i hvert fald konstatere, at hun ikke er underernæret, siger Nina Amdi, udrykningsleder og hunadeadfærdsbehandler hos Dyreværnet, i en pressemeddelelse fra Dyreværnet.

Mollys oprindelige ejer kan af personlige årsager ikke tage sig af Molly, fremgår det af pressemeddelelsen, og derfor leder Dyreværnet efter et nyt hjem til hunden.

- Det vigtige er nu, at vi hurtigt finder en ny familie til Molly. Hun skal ud i et hjem, hvor man har forståelse for, hvad hun har været igennem. Og det er jeg sikker på, at vi sagtens kan finde til hende, siger Nina Amdi.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny frisør fandt sin rette hylde

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce