Annonce
Horsens

Molly var forsvundet i 10 måneder: Nu er hun fundet i Horsens

Tina Amdi fra Dyreværnet er sikker på, de nok skal finde en ny ejer til Molly. Foto: Hans Jørgen Riis/Dyreværnet

Dansk-svensk gårdhund, der var forsvundet i 10 måneder, dukkede op i Horsens. Nu er hun i god behold hos Dyreværnet.

Horsens: Efter 10 måneder i skjul blev hunden Molly for nyligt fundet ved DSV i Horsens.

Nu leder Dyreværnet efter en ny ejer til den genfundne hund.

I foråret 2018 fik den dansksvenske gårdhund Molly en ny ejer. Efter kort tid i sit nye hjem løb den dengang knap toårige hund hjemmefra, og gennem 10 måneder var hun forsvundet.

Lige indtil hun blev spottet af nogle folk i nærheden af DSV i Lund, der tog kontakt til Dyreværnet.

Annonce

En ny familie til Molly

Ved hjælp af en hundefælde lykkedes det 18. januar nogle frivillige at indfange Molly og bringe hende til Dyreværnet i Kolding. Her kunne personalet konstatere, at hunden ikke har lidt nød gennem de 10 måneder, hun var væk.

- Dyr har en utrolig evne til at tilpasse sig. Molly har måske levet af mad, hun har fundet ved DSV, Det er ikke til at sige. Men vi kan i hvert fald konstatere, at hun ikke er underernæret, siger Nina Amdi, udrykningsleder og hunadeadfærdsbehandler hos Dyreværnet, i en pressemeddelelse fra Dyreværnet.

Mollys oprindelige ejer kan af personlige årsager ikke tage sig af Molly, fremgår det af pressemeddelelsen, og derfor leder Dyreværnet efter et nyt hjem til hunden.

- Det vigtige er nu, at vi hurtigt finder en ny familie til Molly. Hun skal ud i et hjem, hvor man har forståelse for, hvad hun har været igennem. Og det er jeg sikker på, at vi sagtens kan finde til hende, siger Nina Amdi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce