Annonce
Ikast-Brande

Moderne byudvikling: Hærvejs-projekter præsenteres på en ny netportal

Christian Thisgaard, formand for styregruppen bag Nørre Snedes hærvejsprojekter, fortæller, at man nu skifter gear og nærmer sig den fase, hvor projekterne bliver virkelighed. Foto: Peter Hald
Nørre Snede går snart for alvor i luften som Hærvejsby med en ny netportal og flere projekter under opsejling.

Nr. Snede: Borgerne i Nørre Snede bliver en aktiv del af det store Hærvejsby-projekt, hvor Nørre Snede arbejder hen mod at blive en central spiller i udviklingen af Hærvejen som turistdestination.

Hvert år får flere og flere øjnene op for de rekreative muligheder ved at vandre på Hærvejen, og da Nørre Snede ligger omtrent midt på den tusindårige rute, så er det oplagt, at byen nu markedsfører sig som Hærvejsby i bestræbelserne på at blive Årets Landsby i 2023.

Lokalrådet og styregruppen bag de forskellige årets-landsby-projekter har hele vejen påpeget, at borgerne skal inddrages - og det sker blandt andet ved, at borgere i Nørre Snede kan være med til at tilbyde overnatnings-muligheder til Hærvejsturister.

Annonce

Der er allerede flere muligheder - blandt andet campingpladsen på Gyvelborg på Frisbækvej, Danakilde ved Rørbæk Sø samt Hærvejens Ferie, et herberg på Nørhovedvej, men inde i selve Nørre Snede kunne der godt være behov for overnatning også, mener lokalrådet og styregruppen, som derfor opfordrer borgere til at tilbyde overnatning i form af værelser, shelters og lignende.

Ny portal på nettet

Meget snart bliver mulighederne synlige. Om kort tid lancerer lokalrådet en ny portal på internettet kaldet Hærvejsbyen.dk, og her vil der blandt andet være kort med oplysninger om overnatning, ligesom vandre- og cykelruter også kommer med.

Landsby-projekterne er vidt forgrenede, og der kommer mange muligheder for at koble sig på relativt nemme projekter, understreger Christian Thisgaard, der er formand for styregruppen.

Nørre Snede sætter gang i bestræbelserne på at blive en Hærvejsby - blandt andet med en serie projekter. Foto: Peter Hald

- Nu er vi nået til det stadie, hvor tingene skal føres ud i livet - det er nu, at "ploven skal i jorden". Vi foretager et gearskifte. Der er kommet rigtig mange gode ideer og bud på ting, der kan komme til at ske. Næste gang vi mødes den 25. oktober, vil vi køre mere i temaer og projekter og finde ansvarlige for hvert projekt, og så vil vi lægge ideer og projekter offentligt op på Nr. Snedes hjemmeside, så folk kan se, hvad der rører sig - og de kan se, hvem der er kontaktpersoner, hvis de har lyst til at koble sig på noget, forklarer Christian Thisgaard.

Annonce

Stor interesse for MTB

Ind i mellem vil styregruppen lancere "nålestiks-projekter", og det har man haft held med for nylig, da man offentliggjorde en idé om at skabe en mountainbike-rute i omegnen af Nørre Snede. Det gav omgående pote:

- Her var et tema, der er lige til at gå i gang med, og der er allerede en hel del, der har meldt sig til at arbejde med mountainbike-turen. Det er et rigtig godt eksempel på borgerinddragelse, siger Christian Thisgaard.

Drømmen er et mountainbikespor i umiddelbar nærhed af Nørre Snede. Der er allerede en del penge at gøre godt med, man har fat i en mountainbike-ekspert, der kan bistå med etablering af banen.

Christian Thisgaard regner også med god respons på opfordringerne til at skabe flere overnatningsmuligheder, når den nye hærvejs-portal går i luften med et interaktivt kort.

- Det kan være, at man har ledige værelser eller annekser, der kan bruges til overnatning, og det er bare med at tage fat i mig og få det lagt ind, siger Thisgaard.

Som nævnt bliver vandreruter og cykelruter ligeledes lagt ind, og der bliver også koblet kultur på. Blandt andet vil der være arkæologiske oplysninger, hvor en lokal arkæolog Keith Pinto kommer med information om de forhistoriske interessepunkter. Der bliver også en rute for børn, hvor der bliver fortalt eventyr undervejs.

Der er flere andre projekter i støbeskeen, og inden længe vil en hel del blive til virkelighed:

- Vi har selvfølgelig brug for hænder. Men det er ikke svært at skaffe frivillige, når først vi gør opmærksom på projekterne. Man melder sig jo ikke ind i 10 år på uopsigelige kontrakter - det er tale om overskuelige projekter, understreger Christian Thisgaard.

Annonce
Odder For abonnenter

'Nybyggerne' øvede sig først på et sommerhus: Caroline og Reece går op i de mindste detaljer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Pest eller kolera for Kjeld i tuktuk: Bryd loven eller vær til gene for de andre på vejen

Horsens For abonnenter

Hjælp på vej til områder med parkeringskaos: Beboere byder licenser velkommen, men én ting bekymrer

AC Horsens

Karakterbogen: Indskifterne markerede sig positivt i pointdeling, hvor AC-offensiven manglede den sidste skarphed

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Flere ferierejsende redder ikke rejsebranchens år

Kultur For abonnenter

Undskyld, men det handler altså om et neger-sangkor: Besøget var en sensation i Horsens

Kultur

Ny præst nær penthouse: Sogn køber luksus-lejlighed i Geiserne med storslået udsigt til Guds fri natur

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

AC Horsens

Skuffelse og små hop på stedet i AC Horsens: To gange uafgjort flytter ingenting i tabellen

Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

AC Horsens

Se videoanalysen: Trods powerplay i en halv time kunne AC Horsens ikke lirke Vendsyssel-defensiven op

Annonce