Annonce
Læserbrev

Mobilmast vil ødelægge historisk gade i Odder

Læserbrev: For snart to år siden købte vi vores dejlige hus på Rosensgade.

Vi kom fra en lejlighed i Aarhus og faldt pladask for huset og dets placering.

Husets charme passer til Rosensgades stil med gamle lygtepæle, museet og byhuse på den modsatte side af vejen.

At Odder Kommune overhovedet kan overveje at ville placere en 42 meter mobilmast lige netop der, er ikke til at forstå. Den vil ødelægge hele stemningen, der er på gaden og i området.

Der må uden tvivl kunne findes en alternativ placering til sådan en mast, så man kan respektere en af Odders ældste gader.

Annonce
"Der må uden tvivl kunne findes en alternativ placering til sådan en mast, så man kan respektere en af Odders ældste gader", skriver Miriam Christensen.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand

Læserbrev: Hver gang emnet er vandmiljø, kigger man på de marker, der skråner ned mod bæltet/fjorden og siger "uha", for de marker får mindst én gang om året gødning, der passer til de afgrøder, samfundet høster for at overleve. Kigger man så ved siden af markerne bare ved Lillebælt, ligger der noget, der svarer til en grisestald med 50.000 grise, Fredericia. Hvor mange toiletskyl om dagen? Der er rensningsanlæg, ja, og det synes utopisk at overdimensionere dem så meget, at de kan omsætte 100 pct. Hvor mange procents omsætning er acceptabelt ved daglig drift, ved spidsbelastninger? Der er ingenting, der "bare" forsvinder, og renset kloakvand er ikke kemisk rent vand! Man kan dyrke bakterier og ændre kemiske forbindelser, men intet forsvinder - alt er et eller andet sted i kredsløbet. Det her gælder ikke kun vores nærområde, det er fælles endestation. Nogle steder separerer man kloak og regnvand, en god idé, men sjovt nok er man begyndt at bruge forskellig farve rør til de to ting, og rørfarven i sig selv hindrer ikke fejlkobling eller retter op på gamle fejl. Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand. Hvor tager man prøver af vandet - ude i det fri vand, ud for rensningsanlægget, i åen eller i drænrørene på marken?? Ud over at tænke sig bare lidt om kan man også kigge med, når der dumpes slam i Lillebælt ud for Trelde Næs. Den "fint" farvede og lange hale fra dumpningen viser, at slammet ikke bare graver sig selv ned i bunden - det er sikkert også bare landbrugets skyld, eller...

Odder

Budget i Odder: Partier er glade for fuldt låne-stop og vil afdrage på kommunens gæld

Annonce