Annonce
Debat

Mobile politistationer kan ikke erstatte lokale politistationer

Debat: Kan du huske de lokale politistationer? Måske kendte du endda navnet på de lokale politibetjente? Det var dengang, politiet ikke var langt væk. Det var trygt med det lokale politi. Men nu føles nærheden desværre meget langt væk.

Meget er sket, siden Venstre, De Konservative, DF, Socialdemokratiet, De Radikale og SF vedtog den centraliserende politireformen i 2006. Politiet er blevet samlet på store politistationer i større byer, mens de små lokalsamfund er blevet støvsuget for blå blink og uniformer. Det har betydet, at danskerne har fået mindre tillid til politiet.

I en Megafon-måling fra maj 2019 svarer 44 procent, at deres tillid til politiet er blevet svækket i de seneste 10 år, mens blot 12 procent siger, at de har fået mere tillid til politiet. I samme måling svarer kun 5 procent, at de tror, at politiet vil opklare et indbrud i deres hjem, mens 83 procent tror, at indbruddet aldrig vil blive opklaret.

Det er alarmerende tal. Det kan ikke være rigtigt, at danskerne skal være usikre på, om politiet kan levere tryghed og sikkerhed. I et forsøg på at rette op på de kritiske tilstande, har politikerne pålagt politiet, at de skal køre mobile politistationer ud i det danske land i ny og næ. Det har fået flere politibetjente til at gøre det klart, at de mobile politistationer er spild af tid og gode politikræfter.

I Nye Borgerlige er vi på linje med vores dygtige politibetjente. Vi mener ikke, at de mobile politistationer er tilstrækkelige. De skaber en falsk tryghed, og de retter ikke op på de skader, politireformen har medført. Mobile politistationer kan ikke erstatte lokale politistationer.

Derfor mener vi, at de lokale politistationer skal genoprettes, og den lokale politidirektør skal have frihed og ansvar til selv at tilrettelægge ressourcerne. Vi er nødt til at lytte til vores hårdtarbejdende politifolk og til de danskere, der eksempelvis oplever, at politiet ikke kommer, når de ringer, eller at deres sager om forbrydelser henlægges i årevis.

Politireformen har bevirket et hav af DJØF-regler, der ødelægger politiets arbejde. Det er tid til at gå andre veje. Der er et stort behov for, at danskerne igen kan føle sig trygge. Derfor vil vi forsøge at råbe partierne, der står bag politireformen, op. Vi vil fortælle dem, at det er på tide, at lokalpolitiet kommer tilbage. Ikke i form af mobile politistationer – men i form af lokale politistationer med ordentlig bemanding.

Annonce
Pernille Vermund
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pant på fyrværkeri er en farlig fuser

Vi skal passe på miljøet, og vi skal indsamle affald. Ingen tvivl om det. Der er heller ingen tvivl om, at fyrværkeri skaber masser af affald, når batterier og raketter 1. januar fylder gader og veje. Fyrværkeribranchen vil gerne gøre noget ved problemet, og det er al ære værd, men løsningen ligner en farlig fuser. Flere fyrværkeri-forhandlere tilbyder nemlig rabat på næste års køb, hvis man afleverer sit affyrede krudt, som en form for pantordning. Men lige som brug af sikkerhedsbriller heldigvis efterhånden er standardudstyr hos børn og voksne, når nytåret skal markeres med farvestrålende batterier og bragende kanonslag, lige så klart er det slået fast, at man aldrig må gå tilbage til en fuser. Og så foreslår man, at vi skal tjene penge på at samle krudt og kanel ind igen. Hvis der kommer pant på nytårskrudt, vil der også gå sport i at samle ind og tjene mest muligt, og i det spil gælder det om at være hurtigst. Sådan er det også, når børnene samler flasker til en byfest eller et lignende arrangement. Vi skal altså ikke have børn og for den sags skyld voksne til at fare rundt for at samle nytårskrudt for at tjene pant nytårsaften. Det er godt for miljøet, men synes fyrværkeribranchen mon også, at det er godt, når lille Peter har fået ødelagt sin hånd eller er kommet endnu værre til skade, fordi han har været ude for at samle brugte batterier op, som sprænger i hånden på ham? Nej vel. Tanken om indsamling er god, men pant duer ikke. Det er for farligt. Alt for farligt. Fyrværkeri skal samles ind på forsvarlig vis og ikke med pant-kroner som et incitament til at få tjent penge. Vi må appellere til hinanden om at få ryddet op. De fleste har brug for lidt frisk luft dagen derpå, og hvis du giver et ekstra nap med 1. januar i år, så lad os håbe på, at din nabo gør gengæld om et år. Affaldet skal væk. Ingen tvivl om det, men det skal ikke være med risiko for, at børn og fulde folk kommer til skade, fordi de vil samle et ikke-affyret batteri eller raket op.

Horsens

Ny café slår dørene op i Horsens

Annonce