Annonce
Horsens

Mobil og bredbånd: Sådan er dækningen i Horsens

Mobildækningen i Horsens er udmærket. Arkivfoto: Mathias Christensen/POLFOTO
HORSENS - Har man en smartphone eller såkaldt mobilt bredbånd, er man enormt afhængig af, at 3G- eller 4G-dækningen fra ens udbyder er i orden.

En smartphone er nemlig ikke meget mere værd end en hver anden mobiltelefon, hvis man ikke kan gå på nettet og bruge den til at se Youtube-film, spille spil osv.

Men hvordan er dækningen fra de forskellige udbydere i Horsens? Det har sitet bredbaandsmatch.dk undersøgt.

For de fleste større selskaber gælder det, at dækningen i Horsens er ganske udmærket. Der er dog også svipsere. Om Telenors dækning skriver Bredbåndsmatch blandt andet:

- Telenor har problemer i flere dele af Horsens - en del steder har de rigtig fin dækning, men der er altså også mange områder, hvor dækningen er meget ringe.

Det bliver uddybet, at den dårlige dækning især gør sig gældende i området omkring Lunden og ned til fjorden. Også skovområderne i udkanten af byen oplever mangelfuld dækning.

TDC og Telia klarer sig bedre, og begge selskaber har både 3G og 4G-dækning i det meste af byen, selvom der også kan findes mindre gode forhold i byens yderkanter.
Udbyderen 3 har kun få steder virkelig høje hastigheder, men har en brugbar dækning i det meste af Horsens, skriver Bredbaandsmatch.dk.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byplan brutalisme - vi har brug for en ny arkitekturpolitik og en stadsarkitekt i Horsens

Læserbrev: Det omfattende byggeri i den centrale del af Horsens kan ikke undgå at påvirke byens visuelle identitet. Men det bliver desværre ikke til det bedre. Specielt hovedfærdselsåren fra Sønderbrogade via Kvicklygrunden og Niels Gyldings Gade til Stark på Strandpromenaden vil ændre karakter. Det bliver brutalt. Men det er positivt, at byen vokser. Det er også positivt, at både interne og eksterne investorer har kastet deres kærlige blik på Horsens. Det er heller ikke nødvendigvis de enkelte bygninger, der er noget galt med. Men det er helheden: Det bliver for højt, for tæt, for mørkt og for ensformigt. Jeg tør næsten ikke tænke på, hvis også Godsbane-arealerne bebygges på samme måde og med samme altovervejende fokus på at vride maksimale bebyggelsesprocenter ud af de enkelte jordlodder. Det lokalplanforslag og kommuneplantillæg, som p.t. er i høring vedrørende Torvekarreen (Torvet, Borgergade, Kattesund, Havnealle), tegner i hvert fald ikke godt for den fremtidige byudvikling. Bebyggelsesprocenten foreslås hævet til 300. Det vil betyde en så ekstrem og massiv bebyggelse, at det vil medføre manglende bokvaliteter i forhold til dagslys, udearealer og indbliksgener. En forslumning af området er næsten uundgåelig. Til sammenligning har Nordhavn og Ørestad i København bebyggelsesprocenter mellem 100 og 180. Vi skal modtage både interne og eksterne investorer og projektudviklere med åbne arme. Selvfølgelig skal vi det. Men vi skal også som kommune stille krav om variation i arkitektur, hensyn til det historiske bymiljø, skala, grønne rum, sollys og friarealer. Konsekvenserne af en manglende stadsarkitekt, i en for Horsens meget følsom vækstperiode, må vi desværre leve med i rigtig mange år fremover. Men det betyder jo ikke, at vi bare skal fortsætte ud af samme triste spor. Vi har brug for en ny arkitekturpolitik og en stadsarkitekt, der med stærk faglighed kan navigere byens udvikling uden om særinteresser og suboptimeringer.

Annonce