Annonce
Horsens

Missionen lykkedes: Vælgermøde (næsten) uden bullshit

I et opgør med almindelige vælgermøder var paneldebatten skiftet ud med rundbordsnak på spillestedet Kulisselageret. I midten ses Henrik Dam Kristensen (S) og Birte M. Andersen (V) i dialog med en folk vælgere. Foto: Morten Pape
Et halvt hundrede horsensianere var mødt op på Kulisselageret tirsdag aften til en valgdebat helt uden bullshit.
Annonce

Horsens: Sammen med seks politiske folketingskandidater skulle de fremmødte vælgere diskutere politik på en ny måde - renset for valgflæsk og udenomssnak.

Uden for kulisselageret blev alle gæster budt personligt velkomne af arrangøren Mads Mikael Laier Sørensen. Det er kun godt en uge siden, at han og Karen Melchior fra Radikale Venstre i en twittertråd blev enige om at lave et vælgermøde uden bullshit, og et kvarter inden mødet blev skudt i gang, kom folk myldrende i en lind strøm.

Inde i lokalet var belysningen dæmpet. Med dæmpet snak ved de runde caféborde og lyden af ølkapsler, som slipper flaskehalsen, lignede spillestedet Kulisselageret sig selv, da arrangøren klokken halv otte tog ordet.

- Jeg vil godt starte med at sige velkommen til. Nu skal hver politiker lige præsentere sig selv med navn og parti - ikke mere, lød den klare besked fra Mads Mikael Laier Sørensen. Men især én politiker havde lidt svært ved at forstå det budskab.

- Jeg hedder Jan Tidemand, jeg er fra SF og stiller op første gang. Og grunden til, at jeg er her, er, fordi jeg mener, vi trænger til noget nyt...

- Stop! Det er lige præcis det, I ikke skal, afbrød Mads Mikael Laier Sørensen prompte til stor morskab for resten af forsamlingen.

for veninderne Linda Lykke (i midten) på 26 og Fie Hammerich (t.h.) på 24 var taget til uformelt vælgermøde på Kulisselageret, for at blive lidt klogere på valget uden politikernes udenomssnak. Foto: Morten Pape
Annonce

Mere afslappet

Det lykkedes at komme gennem resten af præsentationerne uden flere afveje. Herefter gik den uformelle minglen i gang, og den afslappede stemning gjorde netop denne valgdebat lidt mere spiselig. I hvert fald for veninderne Linda Lykke på 26 og Fie Hammerich på 24, som stod i kø for at købe en øl og en kop kaffe i baren.

- Jeg så det på Facebook, og det lød som en måde, man kunne blive klogere på. Jeg går ikke så meget op i politik, men det her virker knap så formelt, lød det fra Linda Lykke.

- Det er ikke bare et forsamlingshus, men mere afslappet, og jeg håber at få bedre styr på især Europa-valget, tilføjede veninden Fie Hammerich.

Selvom begge har været ved stemmeurnerne før, var de enige om, at der er alt for meget bullshit i debatten, så det utraditionelle vælgermøde var kærkomment.

- Når først valgkampen går i gang, er det svært at vide, om man rent faktisk bliver klogere eller bare mere i tvivl, erkendte Linda Lykke.

Annonce

En succes

Helt tydeligt var de fem politikere opsatte på at hjælpe tvivlere som Linda Lykke med beslutningen. De cirkulerede rundt og svarede på spørgsmål fra vælgerne. Ved et bord stod Nye Borgerliges Niels Børge Eriksen og talte om flygtninge. Ved et andet talte Venstres Birte M. Andersen om ældrevelfærd og plejehjem. Ved et tredje gik snakken på varme hænder med Henrik Dam Kristensen (S) i midten, og ved et fjerde sad en tilfreds arrangør og fulgte aftenens udvikling.

Og Mads Mikael Laier Sørensen var ikke i tvivl om, at valgmødet var en succes.

- Jeg er skideglad. Folk har snakket og været glade. Folk kan godt finde ud af at snakke politik, selvom der ikke er struktur på det.

Og derfor er arrangøren heller ikke bleg for at lave et lignende arrangement en anden gang.

- Det har kun taget en uge at stable på benene, og vi måtte ud og hente flere stole i aften. Så jeg er i høj grad tilfreds, og jeg har allerede ideer til at skrue lidt på konceptet.

Til vælgermødet var Karen Melchior (R), Henrik Dam Kristensen (S), Birte M. Andersen (V), Niels Børge Eriksen (NB), Jan Tidemand (SF) og Anne Hegelund (EL).

'Valg uden bullshit' hed tirsdagens vælgermøde i Horsens, hvor arrangøren Mads Mikael Laier Sørensen havde stablet et vælgermøde på benene uden hule løfter og valgflæsk. Blandt andre Venstres Birte M. Andersen havde takket ja til at være med. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Unge færdige med første uddannelsestrin

Annonce