Annonce
Horsens

Misforståelse førte til anmeldelse af krybskytte i Klokkedal

Der er ingen krybskytter i Klokkedal Skov. I stedet var det en misforståelse, der for nogle uger siden fik Naturstyrelsen til at anmelde fundet af et dødt rådyr til politiet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Misforståelse og manglende kommunikation førte i september til, at Naturstyrelsen Trekantsområdet politianmeldte formodet krybskytteri i Klokkedal. Nu er misforståelsen opklaret.
Annonce

Horsens: En nabos anmeldelse om skud ved Klokkedal Skov en sen torsdag aften kombineret med fundet af et dødt rådyr på en sti dagen efter førte for nogle uger siden til, at Naturstyrelsen Trekantsområdet fik mistanke om krybskytteri i Klokkedal Skov.

Styrelsen meldte mistanken til politiet, der dog kort efter henlagde sagen.

Heldigt nok, for der var ikke tale om krybskytteri, fastslår skovfoged Simon Bo Sørensen fra Naturstyrelsen Trekantsområdet mandag over for Horsens Folkeblad.


Jeg fandt dyret, aflivede det og trak det ind i skoven, fordi det var smurt ind i lort. Jeg ville ikke have den i min bil. En ræv finder senere dyret, trækker det ud på en vandresti og æder af det.

Gert Nytoft Jensen, schweisshundefører


I stedet blev dyret ramt af en bil og senere skudt af en schweisshundefører.

Det bekræfter skovfoged Simon Bo Sørensen, og det samme gør Gert Nytoft Jensen. Han er den schweisshundefører, der fandt rådyret og aflivede det.

Annonce

Glemte at ringe til styrelsen

Ifølge Gert Nytoft Jensen blev han kaldt ud om aftenen til et påkørt rådyr.

- Jeg fandt dyret, aflivede det og trak det ind i skoven, fordi det var smurt ind i lort. Jeg ville ikke have den i min bil. En ræv finder senere dyret, trækker det ud på en vandresti og æder af den. Jeg glemte at ringe til statsskoven og sige, at jeg har aflivet den. Det gør jeg normalt altid, men jeg havde temmelig meget om ørerne og glemte det simpelthen. Det er en menneskelig fejl, siger Gert Nytoft Jensen.

Da han kort efter kunne læse i Horsens Folkeblad, at fundet af et skudt rådyr udløste mistanke om krybskytter i Klokkedal, skyndte han sig at ringe til Naturstyrelsen Trekantsområdet og forklare sagens sammenhæng.

- Da jeg læste artiklen, tænkte jeg, at det skal afkræftes lige med et samme. Fejlen er 100 pct. på min side, men der er ikke sket noget ulovligt, pointerer Gert Nytoft Jensen.

Annonce

Mangelfuld kommunikation

Den forklaring bekræfter skovfoged Simon Bo Sørensen.

Han fortæller, at forvirringen opstod, fordi Gert Nytoft Jensen et par dage forinden også havde været i Klokkedal for at skyde et andet påkørt rådyr.

Her orienterede Nytoft Jensen styrelsen helt efter reglerne.

Så da der et par dage senere blev fundet et skudt rådyr, bimlede alarmklokkerne i styrelsen.

- Det er en forglemmelse, der gør, at vi blev oplyst om det første dyr, men ikke om det sidste. Det bevirker, at vi tog fejl og drog den forkerte konklusion. Også fordi det er sjældent, at der er to aflivninger så tæt på hinanden, siger Simon Bo Sørensen.

Og, tilføjer han:

- Det er godt, at det var ikke var en krybskytte. Heldigvis er det meget sjældent, at vi ser dem, og at der ikke er en forklaring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Onsdagens coronatal: Næsten alle kommuner har bekymrende smittetal - Horsens med få nye tilfælde

Annonce