Annonce
AC Horsens

Mirakelsejr til AC Horsens - se højdepunkterne her

Jonas Gemmer og AC Horsens nedlagde FC Midtjylland med 1-0. Foto: Scanpix

AC Horsens kunne tage alle tre point med hjem fra Herning. Du kan se højdepunkter fra kampen i videoen i bunden af artiklen.

Annonce

Herning: AC Horsens havde alle odds mod sig. FC Midtjylland har et voldsomt større budget, har trænet i hele corona-pausen, spillet træningskampe, og sådan kunne man blive ved. Alt det AC Horsens ikke kan og har.

Men fodbold handler om 11 mod 11 inde på banen, og i det spil var AC Horsens bedst. AC Horsens havde ikke vundet i Herning siden 2006, men da kampen blev fløjtet af, viste måltavlen 1-0 til AC Horsens, der vandt på Louka Prips scoring i første halvleg.

Det var anden kamp i træk, at AC Horsens nedlagde et tophold. 1-0 over FCK og 1-0 over FC Midtjylland er to meget store skalpe. Og sejren over FC Midtjylland var fortjent. Mod FCK var der en tendens til, at AC Horsens blev undervurderet. Det var der ikke tale om på Heden.

Med sejren hentede AC Horsens tre meget vigtige point i kampen for at undgå nedrykning. AC Horsens ånder Lyngby og OB i nakken i forhold til den vigtige 8. plads, og samtidig blev afstanden til Sønderjyske øget.

AC Horsens fik en god start på opgøret. Rune Frantsen var tæt på at slippe igennem efter få minutter. Jesper Hansen dykkede ned i bolden, og Rune Frantsen følte sig snydt for et straffespark, men dommer Aydin Uslu vinkede afværgende.

Bo Henriksens mandskab fulgte op med flere gennemspillede angreb, men slutproduktet i form af afslutninger manglede.

Mikael Andersson fik hjemmeholdets første afslutning efter et hjørnespark i det 18. minut.

Minuttet var det tæt på 1-0 til FCM efter et nyt hjørnespark. Sviatchenko headede på mål, men Jonas Thorsen fik reddet på stregen.

Som første halvleg skred frem, fik Brian Priskes topper tilkæmpet sig et overtag. AC Horsens kunne ikke holde fast i bolden som i kampens indledning. Det gav blandt andet Evander en god mulighed.

Men ud af det blå fik Louka Prip scoret til 1-0. Rune Frantsen sendte et indlæg i retning af Nicolai Brock-Madsen, og lige bag ham stod Louka Prip. Efter en duel dumpede bolden ned for fødderne af AC Horsens' topscorer, der tæt under mål let kunne sparke kuglen i nettet til 1-0.


Michael Lumb kunne kort efter have øget til 2-0. Rune Frantsen strøg til baglinjen og sendte bolden helt på tværs, hvor Lumb trykkede af første gang, men helflugteren gik i sidenettet.

FC Midtjylland lagde tryk på AC Horsens fra anden halvlegs start, men AC formåede i perioder at holde fast i bolden, så holdet ikke kom under konstant pres. Peter Nymann og Louka Prip var toneangivende i kampen for at holde bolden på AC Horsens' fødder.

Kaba forsøgte sig med et saksespark efter en times spil, men AC Horsens holdt stand. Hjemmeholdet havde svært ved at skabe chancer.

AC Horsens var sjældne gæster foran FCM-målet, men et skarpt hjørnespark fra Jonas Gemmer var et kvarter før tid tæt på at skabe panik, men mere blev det ikke til.

Hjemmeholdet fik tilkæmpet sig flere hjørnespark, og det skabte flere farlige situationer foran Matej Delacs mål. Målmanden måtte også hive en stor redning frem, da det i en periode lignede rent powerplay.

FCM var tvunget til at satse, og med fem minutter igen fik Peter Therkildsen en helt fri hovedstødschance tæt under mål, men afslutningen sad lige på Jesper Hansen.

I slutminutterne fik Rasmus Nicolaisen en kæmpe chance for at udligne, men han headede forbi mål fra tæt hold. Lasse Vibe formåede også at ramme stolpen fra tæt hold i den hektiske slutfase.

Manager Bo Henriksen måtte se bort fra Ayo Okosun og Bjarke Jacobsen på grund af karantæne. I forhold til det hold, der besejrede FCK før corona-pausen, gav det plads til Nicolai Brock-Madsen og Jonas Gemmer.

De to hold:

FC Midtjylland: Jesper Hansen, Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulo Victor Da Silva, Evander Ferreira, Frank Onyeka, Awer Mabil, Anders Dreyer, Mikael Andersson, Sory Kaba.

AC Horsens: Matej Delac, Peter Nymann, Malte Kiilerich, Alexander Ludwig, Michael Lumb, Louka Prip, Hallur Hansson, Jonas Gemmer, Jonas Thorsen, Rune Frantsen, Nicolai Brock-Madsen.

AC Horsens spiller igen på søndag hjemme mod Brøndby i sidste runde af grundspillet. Alle kampe afvikles klokken 17.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

AC Horsens For abonnenter

Med til træning i Horsens: Europæisk topklub kigger på AC’s stortalent

Annonce