Annonce
Danmark

Minkgate har gjort Danmark til en bananrepublik

Annonce

Debat: Ikke nok med at regeringen ulovligt beordrede, at alle mink, raske som syge, skulle aflives!

Nej, regeringen har taget skridtet videre og sendte hæren ind på folks ejendom uden lovhjemmel til det. På trods af at regeringen udmærket var klar over, at ordren var ulovlig. Ikke engang med den viden ville den trække mink-tropperne tilbage.

Det skriger til himlen, at det kan komme så vidt i et demokrati. Hvad bliver det næste?

Der er jo ingen, der kan vide sig sikker, når regeringen blæser på retsstatsprincippet, som ellers er sikret i grundloven.

Minkgate har i den grad udstillet regeringens diktatoriske magtfuldkommenhed. Regeringen gad nemlig ikke indblande Folketinget, da hæren blev sendt ind, på trods af det manglende lovgrundlag. Det er ellers Grundloven, som lægger lovgivningen hos Folketinget.

Det Konservative Folkeparti er Forsvarets parti, og vi står altid side om side med vores stolte soldater. Men de skal gudhjælpemig ikke misbruges af Mette Frederiksen til en ulovlig slagtning af mink.


Det Konservative Folkeparti er Forsvarets parti, og vi står altid side om side med vores stolte soldater. Men de skal gudhjælpemig ikke misbruges af Mette Frederiksen til en ulovlig slagtning af mink.


Men det betyder åbenbart ikke særligt meget for Socialdemokratiet, for hvem målet helliger midlet. En sådan udemokratisk måde at lede et land på kan vi i Det Konservative Folkeparti ikke acceptere.

For os er mennesket i centrum, og det skal aldrig være sådan, at statsmagten kan feje individer til side ulovligt og uden konsekvens, som det er sket i minksagen. Derfor har vi kaldt forsvarsministeren til samråd.

Vi vil have en redegørelse for hvorfor, hvornår og hvordan Forsvaret blev indsat i forbindelse med regeringens ulovlige ordre om aflivning af alle danske minkbesætninger.

Vi vil vide hvornår regeringen blev bekendt med, at ordren var ulovlig, og hvornår Forsvarets personel blev trukket tilbage.

Mette Frederiksen gør det hele til et spørgsmål om folkesundheden, som alle selvfølgelig vil beskytte. Men derfor skal vi ikke lukke øjnene, når regeringen bryder loven, og sender hæren ind på folks private ejendom.

Den kære leder ved altså ikke bedst! Ingen er hævet over loven, hverken regeringen, ministerierne eller Mette Frederiksen selv. Det er simpelthen ikke i orden at sætte hæren ind mod folket, som den skal beskytte.

Så forsvarsministeren skal give os en ordentligt redegørelse til samrådet. For Danmark er trods alt ikke en bananrepublik endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce