Annonce
Læserbrev

Minister valgte ferie fremfor EU-møde: Hvor var pressen i denne sag?

Man får den tanke, at Mogens Jensen af pressen bliver behandlet meget nænsomt, fordi han i forbindelse med medieforliget var varm fortaler for, at der ikke skulle spares på DR.

Læserbrev: Vores nye fødevareminister, Mogens Jensen (S), droppede i midten af juli at deltage i et vigtigt møde i EU's ministerråd, fordi han var på vinferie i Barolo.

Ministerens ynkelige forklaring var, "at en ferie nu en gang skal placeres et sted i en kalender".

Til trods for at Mogens Jensen er helt ny minister, er dette job åbenbart ikke så spændende, som det er at holde ferie i Barolo.

I min verden er ferie noget, der kan holdes, når der er tid til det, og det må være passende at foreslå Mogens Jensen at holde de feriedage, der ikke kan passes ind i ministerkalenderen, i den lange periode med eftervederlag, der følger efter et ministerjob.

Jeg tænker på, hvor pressen var i denne sag?

Jeg husker for år tilbage, hvor der efter en tilsvarende sag fulgte en vedvarende hetz fra pressens side, som til sidst førte til, at en minister måtte gå af.

Jeg har heller ikke hørt om de sædvanlige rundringninger til baglandet.

Man får den tanke, at Mogens Jensen af pressen bliver behandlet meget nænsomt, fordi han i forbindelse med medieforliget var varm fortaler for, at der ikke skulle spares på DR.

Jeg synes, at pressens manglende kritik af ministeren i denne sag er betænkelig.

Annonce
Svend Erik Nielsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er ikke meget vagthund over ældrerådet i Horsens Kommune

Læserbrev: I Horsens Folkeblad 19. januar gør formanden for ældrerådet i Horsens Kommune, Niels Rasmussen, status over kommunens indsats for de ældre. Ud fra 12-skalaen må man konstatere, at politikerne får et rent 12-tal af ældrerådets formand. Kritisk vagthund er derfor ikke de ord, som først falder en ind, når tanken går mod ældrerådet. Formanden bekendtgør med taknemmelighed, at "der er blevet lyttet til vores ønsker", og at han "ser frem til, at det gode samarbejde fortsætter". Denne tandløse linje understreges mest bizart i Rasmussens rosende ord til et kommunalt "tilbud", som kun burde kalde på den hårdeste kritik fra ældrerådets side. Der er tale om en såkaldt klippekortsordning, hvor de "allersvageste ældre" kan få "hjælp en halv time hver uge til aktiviteter efter eget valg". Og der er ikke tale om en trykfejl. En halv time om ugen! Hvis en af disse meget svage ældre kunne tænke sig, at der var tid til andet end at sige goddag og farvel til den kommunale hjælper, inden denne er ude af døren igen, så kan vedkommende spare de halve timer sammen. Den opsparing kan så blive til to timer hver anden måned! Men det er ældrerådet godt tilfreds med... Den forhenværende og anderledes kritisk agerende formand for ældrerådet, Grethe Nymark, har oven i købet gjort mig opmærksom på, at Horsens Kommune i årets budget har nedskåret klippekortsordningen fra tre kvarter om ugen til disse latterlige 30 minutter. Alene den smålige mentalitet, som ligger bag en sådan beslutning, burde kalde på skarp kritik. Niels Rasmussen udtrykker dog en enkelt bekymring, men desværre i en sætning, som er meningsløs. Ordene lyder således: "En eventuel forkortet åbningstid i aktivitetscentrene kan medføre øget ensomhed, fordi den enkelte måske i stedet for at søge det sociale vil blive i eget hjem". Det uforståelige i denne tilkendegivelse er ordet "eventuel". Der er nemlig - for over et år siden - allerede sket en indskrænkning i åbningstiderne. Tidligere kunne de ældre købe morgenmad syv dage om ugen fra kl. 9. Nu åbnes der først kl. 10, og så kommer der selvfølgelig næsten ingen, da de jo skal spise middagsmad halvanden time senere - kl. 11.30. Lørdag og søndag er der nu helt lukket for morgenmad, selvom enhver ved, at det er de dage, hvor enlige ældre føler sig mest ensomme. Jeg har forståelse for, at ældre mennesker har brug for en lang middagslur. Men hvis ældrerådets medlemmer en dag skulle vågne op af dvaletilstanden, kunne det være, at institutionen blev den magtkritiker, som var hele meningen med ældrerådenes oprettelse i sin tid.

Danmark

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Annonce