Annonce
Erhverv

Minister giver Horsens-virksomheder en genvej til regeringen

Små og store virksomheder, primært fra Horsens Kommune, vil på skift være vært for de kvartalsvise samlinger med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). Arkivfoto

Lokale virksomheder får hotline til regeringen, når beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) fire gang om året vil møde lokale virksomheder til en snak om konkrete udfordringer og mulige løsninger.

Horsens: Lokale erhvervsfolk skal have kortere vej til regeringen. Det er tanken bag et nyt initiativ fra Business Horsens i samarbejde med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Fire gange om året har ministeren indvilget i at tage turen til Horsens eller omegn for at stille op til uformel debat og idéudveksling med en gruppe virksomheder inden for forskellige brancher, som kan variere fra gang til gang. Formålet er at få fokus på problemstillinger og diskutere mulige løsninger, lyder det fra Business Horsens.

- Vi er optaget af, at vores medlemmers udfordringer kommer på dagsordenen, så vi kan hjælpe med at rydde hindringer for vækst og udvikling af vejen. Ikke kun lokalt, men også på nationalt eller EU-plan, når det er relevant, forklarer erhvervsdirektør Signe Smidt i en pressemeddelelse.

- Vi oplever, at medlemmerne virkelig engagerer sig i det her, fordi de kan se, at der bliver lyttet, forklarer erhvervsdirektøren efter en veloverstået premiere på initiativet.

Annonce

Vi er optaget af, at vores medlemmers udfordringer kommer på dagsordenen, så vi kan hjælpe med at rydde hindringer for vækst og udvikling af vejen.

Signe Smidt, erhvervsdirektør, Business Horsens
Business Horsens-formand Finn Pedersen vil facilitere møderne. Arkivfoto.

Fra Brædstrup til EU

Mandag var Stærmose Industries i Odder vært for første samling, hvor finansieringsmuligheder og mangel på kvalificeret arbejdskraft var i fokus.

Erhvervsfolk fra 10 små og store virksomheder deltog. En af dem var Carsten Wengel, fabriksdirektør i Danish Crown, og han hilser initiativet velkommen:

- Det er godt til at udveksle konkrete ideer og få åben dialog om løsninger på nogle af de problemer, der står i vejen for vækst, konkluderer han i Business Horsens' pressemeddelelse.

Møderne får kort dagsorden, men der er også afsat tid til input, som ministeren kan tage med videre. Det har Norleg fra Brædstrup benyttet sig af:

- Vi går meget op i arbejdsmiljø og sikkerhed, men mange af vore udenlandske konkurrenter overholder ikke lovgivningen på området. Det giver dem en unfair konkurrencefordel, fordi de kan producere billigere. Det problem har vi taget op med ministeren, som nu er i dialog med EU om en løsning, forklarer salgsdirektør Jens Bruun Skifter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce