Annonce
Læserbrev

Minimumsnormering. Den rette faglighed skal også være til stede

Det er kendt viden, at gode relationer og trygheden i barndommen er vigtig for alle børn. Mange børn og unge kæmper i disse år med sårbarheder, ensomhed, angst og depressionen - den udvikling skal vi have vendt.

Annonce

Læserbrev: Minimumsnormeringer er uhyre vigtig for at vores børn har mulighed for en tryg barndom med tilstrækkelig voksenkontakt.

SF arbejdede på Christiansborg benhårdt for at få minimumsnormering med i finansloven - det lykkedes. Der er lagt en plan med indfasning frem til 2025 og de første penge skal ud til kommunerne her i 2020 - det arbejder SF hårdt for at de kommer.

SF arbejder for at pengene bliver tildelt på institutionsniveau - så alle børn får glæde af dem.

Jeg hilser borgerforslaget fra Forældrebevægelsen meget velkommen - da det er vigtig at bevare fokus og moment på minimumsnormering.

Det er kendt viden at gode relationer og trygheden i barndommen er vigtig for alle børn. Mange børn og unge kæmper i disse år med sårbarheder, ensomhed, angst og depressionen - den udvikling skal vi have vendt.

Det er vigtigt med en god pædagognormering. Vi i SF går ikke ind for, at det her bliver en øvelse, hvor man nedskriver krav til procentandel pædagoger i vores dagtilbud.

I Odder kommune er der i dag økonomi til 65 pct. pædagoger. For nogle år siden gav vi i Odder byråd hinanden håndslag på, at vi vil arbejde for at sætte en procentdel op, så andelen af pædagoger bliver større.

Det er en politik vi skal huske. Minimumsnormering er godt, men det er også den rette faglighed, der skal være til stede. Derfor skal vi også have fokus på uddannelse og opkvalificering af de pædagogiske assistenter, medhjælpere og dagplejere.

Det fremgår i byrådsdebatten, at de tal vi opererer med er usikre: vikarer og sygemeldte tæller med. Man var enige om at få nogle mere retvisende tal frem.

I Aarhus kommune har man på nogle institutioner i en uge set på - for hver time - hvad laver pædagogerne, og hvor mange børn er de sammen med. Jeg vil foreslå, at vi gør det samme. Det giver et øjebliksbillede af hvordan det står til lige nu - det kan måske give et blik i forhold til arbejdsopgaver/ressourceforbrug. SF vil fortsat prioritere minimumsnormering højt.

Marianne Hundebøll.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens For abonnenter

Med til træning i Horsens: Europæisk topklub kigger på AC’s stortalent

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Annonce