Annonce
Odder

Mindretal kunne ikke rykke ved 10. klasses flytning

Det er efterhånden mange år siden, der har været 10. klasseselever på Parkvejens Skole, men det ændrer sig måske efter sommerferien. Foto: Jens Hasse/Chili
For få elever vælger 10. klasse i Odder. Derfor rykker den nu fra ungdomsskolen til udskolingen på Parkvejens Skole.

Odder: Da Odder Kommune i 2017 ændrede skolestrukturen blev ungdomsskolen med 10. klassescentret ledelsesmæssigt og bestyrelsesmæssigt lagt sammen med Parkvejens Skole.

Det var der en del skepsis over i et stort mindretal i byrådet. Og de samme byrådsmedlemmer kunne mandag aften konstatere, at det de var bange for i 2017, nu er blevet til virkelighed.

- Da skoleestrukturen blev besluttet, blev vi forsikret om, at man ikke ville ende her. Nu er vi så alligevel endt her, sagde Kresten Bjerre (R), da et flertal af byrådet besluttede at rykke 10. klassecentret sammen med udskolingen i Parkvejens Skole fremfor ungdomsskolen.

Annonce

- Jeg troede egentlig det var det, der allerede var besluttet, tilføjede Linda Ann Wienand (S).

Samarbejde uden midler

Da man ændrede i ledelsesformen, tog man nemlig samtidig 300.000 kroner fra 10. klassescentret, fordi man kunne udnytte at være sammen med Parkvejens Skole.

- Men man har ikke udnyttet de fælles ressourcer til fulde. Det bliver nemmere, når den ledelsesmæssige tilknytning ændrer sig, sagde udvalgsformand Lone Jakobi (S).

Det overraskede dog ikke nogle af skeptikerne, at gevinsten ved sammenlægningen er udeblevet.

- Der er jo ikke givet midler til det samarbejde, så der kunne komme de flere valgfag. Vi er nødt til at kigge på, hvad det er vi vil med 10. klassescentret, sagde Klaus Rafael (K), der som medlem af børne,- uddannelses- og kulturudvalget havde krævet debatten i byrådet.

Det var mange byrådsmedlemmer enige med ham i.

Annonce

Hvor er campus?

- Vi må have en mere langsigtet plan, ellers kommer vi til at aflive 10. klasse, sagde Ditte-Marie Thejsen (EL).

- Vi får det her forelagt i 11. time, og vi har ikke noget alternativ. Men hvad vil vi egentlig med 10. klasse og ungdomsskolen. Og hvad skete der med campus, som jo var der 10. klasse skulle have været. Er de planer skrinlagt? spurgte Marianne Hundebøll (SF).

Et spørgsmål som blandt andre også John Rosenhøj (DF) og Kresten Bjerre gerne ville have svar på.

- Campusplanerne skulle give et levende ungdomsmiljø og blev gennemført i huj og hast, men er jo ikke blevet til noget, sagde Kresten Bjerre.

Udvalgsformand Lone Jakobi (S) erkendte, at det har stået stille med udviklingen af campus siden 2016.

- Campusudvikllinger er vist død. Men samtidig er FGU i rivende udvikling, så der er bestemt stadig behov for at drøfte hele den sidste del af skolelivet, medgav Lone Jakobi.

Annonce

Efterskole uden overnatning

Blandt andet skal der kigges på, hvorfor en stor del af de unge i Odder, der ikke går direkte på efterskole eller en gymnasiuddannelse vælger at tage til Skanderborg for at gå i 10. klasse fremfor at blive i Odder.

- Lidt kækt kan man sige, at 10. klasse i Skanderborg er lidt som at gå på efterskole uden overnatning. Spørgsmålet er så, om vi skal konkurrere med det, eller koncentrere os om dem, der gerne vil være her, lød det fra formanden.

- Vi skylder de elever, der bliver her et godt tilbud med mulighed ofr et bedre ungdomsmiljø og gode valgfag, sagde Lene Midtgaard (V).

Venstre og socialdemokratiet var de eneste, der kunne bakke op om organisatorisk at flytte 10. klassescentret under udkolingsledelsen på Parkvejens Skole. Men da de to partier tilsammen har 12 medlemmer af byrådet, var det nok til at få beslutningen vedtaget mod de syv stemmer fra SF, DF, EL, K og R.

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Horsens

Knap 10.000 folkeskolelever kan måske se frem til tidlig juleferie

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Populært padelcenter solgt til stor svensk kæde: Vi har fået et tilbud, som vi ikke kunne sige nej til

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Skoleelever hjemsendes fra 15. december

Horsens

Anna Sophia er danmarksmester i styrkeløft - men det er et helt andet løft, hun bliver hyldet for

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Ups - cyklist kørte over for rødt lys - så ikke lige politibilen i nærheden

Annonce