x
Annonce
Hedensted

Mindre sø voksede sig kolossal: Bofællesskab måtte hente 150 sandsække for at holde vandet ude

Sådan så det ud i sidste uge, da vandet pludselig løb helt op på terassen ved bofællesskabet Skærvebo/Annekset. Foto: Lene Dissing Holm
Bofællesskabet Skærvebo/Annekset måtte placere et hav af sandsække foran både døre og vinduer, da sidste uges regnvejr spidsede til. En sø bag huset blev hurtigt større og større - og løb pludselig helt op på terrassen.

Løsning: Bofællesskabet Skærvebo/Annekset på Haremarksvej i Løsning var et at de steder, der var mest påvirket af den store mængde nedbør, der ramte Hedensted Kommune i løbet af sidste uge.

Bofællesskabet var faktisk så voldsomt udsat, at man var nødsaget til at hente sandsække både torsdag og fredag, fortæller Erik Laursen, bofællesskabets leder.

- Jeg tror, vi hentede i omegnen af 150 sandsække, som vi straks stillede op foran vinduer og døre sammen med noget plastik, så vandet ikke sivede ind, siger han.

Det var særligt på husets bagside – lige ude foran mødelokalet – at det kneb med at holde vandet udendørs.

Godt et par meter derfra ligger nemlig en mindre sø. En sø, der pludselig voksede sig større og større – og hurtigt kom tættere og tættere på bofællesskabet.

- Det lignede, at søen var 10 gange så stor som normalt. Vandet sivede hele tiden tættere på, og det nåede helt oppe på terrassen, men vi fik det heldigvis holdt udendørs, siger Erik Laursen, der samtidig fortæller, at parkeringspladsen foran bofællesskabets indgang ligeledes var dækket med flere centimeter vand.

Annonce

Jeg tror, vi hentede i omegnen af 150 sandsække, som vi straks stillede op foran vinduer og døre sammen med noget plastik, så vandet ikke sivede ind.

- Erik Laursen, bofællesskabets leder

Ser fredeligt ud igen

Selvom kommunens borgere har kunnet tage hul på februars sidste uge uden større vandmængder, kan effekten af de seneste dages vejr fortsat spottes ved bofællesskabet.

Godt nok er parkeringspladsen nu foruden vådt underlag, men søen dækker fortsat både træer og bænke med vand.

- Det er gået lige til grænsen denne gang, men nu begynder det heldigvis så småt at se fredeligt ud igen. Vi har dog gået og kigget på vejrudsigter og bedt til, at det meste vand er bag os. Men det har da været spændende at komme på arbejde de seneste dage, fortæller Erik Laursen med et stort smil.

Hedensted Kommune oplyser i øvrigt, at det udelukkende var fra bofællesskabet i Løsning og fra et hus i Haurum, at der blev hentet sandsække under ugens voldsomme vejr.

Hele området foran træerne er normalt grønt - og uden vand. Den store vandmasse var årsag til, at bofællesskabet måtte hente i omegnen af 150 sandsække, som hovedsagligt blev placeret foran vinduer og døre. Foto: Lene Dissing Holm
Sådan så det ud mandag eftermiddag, da terrassen endelig var sluppet af med den store vandmængde. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Søen var dog fortsat langt større end vanligt, hvorfor bænke og et skovområde stadig var under vand. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Bofællesskabet Skærvebo/Annekset, der ligger på Haremarksvej 76 i Løsning, er et kristent bofællesskab for mennesker med fysisk og/eller psykisk funktionshæmning. I øjeblikket råder det over 20 pladser. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce