Annonce
112

Mindre brug for brandvæsenet i 2019: Blev kaldt ud 77 færre gange end sidste år

Kun 31 reelle brande blev det til for Sydøstjyllands Brandvæsen i Hedensted Kommune sidste år, deriblandt en brand på en båd i Juelsminde Havn i april. Arkivfoto Michael Svenningsen
2019 var et af de mere stille år for brandvæsenet i Hedensted Kommune. Kun 307 udrykninger blev det til mod sidste års 384. 31 var reelle brande.
Annonce

Tørring/Hedensted: Da de Falck-ansatte brandfolk i Sydøstjyllands Brandvæsen forleden fejrede nytårsparade på Tørring Brandstation, kunne de se tilbage på et år med væsentlig mindre aktivitet end året før. I alt 307 gange rykkede brandmændene fra Tørring, Hedensted, Hornsyld og Klakring ud, hvilket var 77 gange færre end året før.

2019 begyndte ellers dramatisk, da en 100 kvm stor lagerhal ved virksomheden Pri-dana i Hedensted nedbrændte nytårsnat. Slukningsarbejdet, der varede over seks timer, blev besværliggjort af, at der var kemikalier i produktionshallen ,og to røgdykkere fik syre på hænderne i forbindelse med branden.

Blandt årets større brande var blandt andet en villa i Stenderup, der brændte næsten ned i juli, efter der gik ild i noget mad på komfuret. Et sommerhus i Barrit brændte ned i april måned, sandsynligvis på grund af ild i skorstenen, og brandvæsenet måtte sænke en motorbåd i Juelsminde Havn, som der opstod ild i 21. juni.

Annonce

Flere blinde alarmer

I alt 31 reelle brande rykkede brandvæsenet ud til i Hedensted Kommune i 2019. De øvrige udrykninger har været til trafikuheld, forureninger m.m. mens næsten halvdelen af udrykninger har været blinde alarmer, hvor automatiske brandanlæg har slået alarm uden grund.

Faktisk har andelen af blinde alarmer været stigende, hvilket beredskabsdirektør René Hemberg beskriver som en ærgerlig tendens, blandt andet på grund af de spildte ressourcer, hver unødvendig udrykning koster, og fordi det ikke er risikofrit at køre udrykningskørsel.

Faldet i antallet af udrykninger skal ses i lyset af, at 2018 var et usædvanligt år med mange naturbrande pga. sommerens tørke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce