Annonce
Horsens

Mindreårige fanget med både våben og stoffer ved Bytorv Horsens

Mich Klausen forklarer, at betjente hastede til Bytorv Horsens, da der kom melding om, at en af drengene var bevæbnet med et baseballbat. Arkivfoto
Drenge standset af en butiksdetektiv efter at have stjålet energidrik i Netto. Men det var ikke det eneste, de havde at skjule for politiet.

Horsens: Det er ret voldsomt, og det er også derfor, vi reagerer med alt skyts i sådan en sag.

Sådan lyder politikommissær Mich Klausens reaktion på en anholdelse torsdag i Horsens, hvor tre mindreårige drenge kort før kl. 17 blev fanget ved indkøbscentret Bytorv Horsens. De to af dem havde både våben og stoffer på sig.

Politikommissæren fra Sydøstjyllands Politi oplyser, at det var en butiksdetektiv, der blev opmærksom på drengene, efter de havde været på spil i Netto i Levysgade.

Der havde de angiveligt stjålet nogle flasker med energidrik, og da detektiven konfronterede dem med tyveriet, viste det sig i første omgang, at den ene af dem, en 13-årig fra Horsens, gik rundt med et aluminiums-baseballbat.

Butiksdetektiven tilkaldte straks politiet, og da betjente kom frem, opdagede de, at den 13-årige også havde 2,3 gram kokain på sig.

En 15-årig kammerat blev også tjekket. Han gik rundt med en kniv og en bushammer samt en joint.

Mich Klausen oplyser, at de to unge er blevet sigtet for besiddelsen af våben og stoffer samt tyveriet i Netto i Levysgade, mens en tredje dreng, en 15-årig fra Brædstrup, udelukkende er blevet sigtet for butikstyveriet.

Politikommissæren forklarer videre, at politiet også har reageret ved at involvere de sociale myndigheder og forældrene. Ungdomskriminalitetsnævnet kan også komme ind over sagen, siger Mich Klausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

AC Horsens For abonnenter

Tungt nederlag til AC Horsens: Mission overlevelse afhænger af tre ting

Annonce