Annonce
Navne

Mindeord: Videbegærlig læsehest med kærlighed til Tunø

Civiløkonom Leif Juhl, Hedensted, tidligere Aarhus, er død, 76 år. Privatfoto

Mindeord: Civiløkonom Leif Juhl, Hedensted, tidligere Aarhus, er død, 76 år. Hans datter Anne Juhl har på vegne af familien sendt følgende mindeord:

Leif blev født i Aarhus og voksede op i lejlighed med sine forældre og fire søstre på Paludan-Müllers Vej og siden Vestre Ringgade. De første år gik han på Møllevangsskolen og derefter på den ny Katrinebjergskolen.

Livet igennem var han en læsehest og tjente som dreng penge til bøger ved at gå med aviser (Århus Stiftstidende). Han opbyggede et stort bibliotek på næsten 2000 bøger, og blandt de sidste julegaver var den seneste Ken Follett-roman ”Aftentid og morgengry”, som han glædede sig til at læse og også fik påbegyndt, før han blev for syg.

En anden stor interesse var fotografi. Han havde sans for smukke motiver, men interesserede sig også for teknik og udstyr og fremkaldte derfor selv sine billeder.

Værnepligten blev aftjent på Langelandsgade Kaserne, hvorefter han som sergent virkede i Frederikshøj-bunkeren. Leifs glæde ved økonomi og matematik førte til, at han blev civiløkonom fra Handelshøjskolen. Han elskede studiet og blev tutor i de mest avancerede matematiske discipliner.

Han fik job som økonomichef hos Terma i Lystrup og siden hos FDB's fabrikker i Viby. Her fattede han tidligt interesse for computerteknologien og lærte at programmere på hele syv forskellige kodesprog og programmerede selv regnskabsprogrammer.

I den forbindelse boede og arbejdede han og familien en overgang i Nordjylland, inden de slog sig ned i Solbjerg.

Allerede under uddannelsen blev Leif og Anette forældre til Morten. I årene efter kom Thomas, Anne og Lotte til.

For Leif var de ni børnebørn en stor glæde, som var gengældt, og med sin hjælpsomhed gav han gerne en hånd med som maler eller havemand hos både børn og børnebørn.

Som stor dreng og ung cyklede han lange ture rundt i Danmark med kammerater og var også på cykeltur til Tyskland. Som voksen fortsatte han cykelturene - bl.a. fra bopælen i Hedensted til familien i Solbjerg. Da han ikke kunne cykle længere, gik han, f.eks. på Tunø, som han gik rundt flere gange i ferier, og i Hedensted havde han sine daglige ture.

Længere ture og rejser insisterede han på at foretage med bus og tog.

På Tunø, hvor han selv kom som barn med familien, fortsatte han traditionen og tilbragte somrene på øen med sin egen familie og senere med børnebørnene. Tunø var derfor også et naturligt valg for ham som det sidste hvilested.

Han var videbegærlig og undersøgte ting i detaljer - fra at løse stadigt mere avancerede udgaver af Rubiks terning til sine daglige aviser, bøger, sudokuer, aktiehandel og podcasts.

De sidste mange år boede han i Hedensted, men var aarhusianer i hjertet og skulle i januar være flyttet i lejlighed i Langenæskvarteret. Han var meget glad for byen, og især Aros og Moesgaard Museum blev flittigt besøgt, gerne med børnebørnene.

Sin 75-års fødselsdag fejrede han med en forestilling i Musikhuset med hele familien.

I familien vil vi mindes Leif med stor glæde, og han vil altid være savnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Snart har hver 10. fået første vaccine - bare ikke i Horsens Kommune

Erhverv For abonnenter

Horsens-virksomhed med eksplosiv vækst: Udvider med nyt højlager for tredje gang på to år

Annonce