Annonce
Navne

Mindeord: Vi vil mindes Preben Egeholt for de mange ting, han uegennyttigt gjorde til gavn for sin egn

"Preben Egeholt ville altid det bedste for sin by og sine omgivelser, og det var derfor meget velfortjent, at Østbirk Borgerforening udnævnte ham til æresmedlem", skriver Jens Glavind i mindeordene. Arkivfoto: Morten Pape
Jens Glavind har på vegne af Østbirk Borgerforening skrevet mindeord om Preben Egeholt, Østbirk, der blev 70 år.

Mindeord: Med Preben Egeholts død har Østbirk mistet en af sine store personligheder.

Han virkede i mange år som en engageret lærer på Østbirk Skole, hvor han på sin helt egen facon udviklede sig til at blive en respekteret og dygtig lærer.

På skolen var det engelsk og musikken, der havde førsteprioritet, og særligt musikken stod Prebens hjerte nær.

Annonce

Som 18-årig startede Preben Egeholt som kirkesanger - først ved Tolstrup Kirke og siden ved Kattrup Kirke.

På Østbirk Skole var han i mange år leder af skolens sangkor, og også på mange andre områder markerede Preben Egeholt sig i egnens kulturelle liv, bl.a. som initiativtager til Østbirk Revyen, hvor han fungerede som instruktør, kunstnerisk leder og meget andet.

Mange vil fra den periode huske Prebens karakteriske facon, hvor han siddende bag klaveret og med en cerut i mundvigen styrede slagets gang på scenen til stor begejstring for de mange publikummer, der gæstede revyen i de år.

Engageret menighedsrådsformand

Preben Egeholt ville altid det bedste for sin by og sine omgivelser, og det var derfor meget velfortjent, at Østbirk Borgerforening udnævnte ham til æresmedlem.

I 1988 stod menighedsrådet i Østbirk overfor et formandsskifte, da den daværende formand, Arne Koch Larsen, efter 12 år på posten mente, at der skulle nye kræfter til.

Preben Egeholt blev ny formand for menighedsrådet - en post, han bestred frem til udgangen af 2020.

At være med til at præge, give nye muligheder og skabe gode rammer for et godt og bredt sogneliv til glæde for børn, unge, voksne og ældre betegnede Preben som noget af det bedste ved arbejdet i menighedsrådet.

Han kunne om nogen få tingene til at ske, og han fik gennem alle årene gennemført store og vigtige projekter i kirken og på kirkegården - projekter, som byens borgere i mange år fremover vil komme til at nyde godt af.

Annonce

Succesfuld kamp for plejehjem

Rent politisk markerede Preben Egeholt sig også på Østbirk Borgerforenings upolitiske liste, Borgerlisten for Østbirk og Omegn, hvor Preben ved valget i 1977 overtog daværende skoleinspektør Halvor Jensens plads i byrådet i Gedved Kommune.

Preben Egeholt repræsenterede frem til kommunesammenlægningen i 2006 borgerlisten sammen med Jens Glavind. Det var ikke mindst Prebens fortjeneste, at Østbirk bevarede sit plejehjem, der ellers stod til at skulle nedlægges, og Birkebo er således et synligt bevis på, at Preben Egeholt til stadighed forstod at få tingene til at ske.


Uanset, hvor Preben Egeholt færdedes, var han omgærdet med stor respekt. Han havde en fantastisk viden og evne til at formidle budskaber, så alle kunne forstå det.

Fra mindeordene


Uanset, hvor Preben Egeholt færdedes, var han omgærdet med stor respekt. Han havde en fantastisk viden og evne til at formidle budskaber, så alle kunne forstå det.

Ved sommerstafetten i Østbirk Kirke i 2019 kunne man opleve en veloplagt Preben Egeholt foran 250 publikummer fortælle om den danske vovehals Peder Skram, der i 1500-tallet ejede Østbirk Kirke.

Måneden efter var Preben Egeholt en af fortællerne til byvandringen i Østbirk - et tilløbsstykke uden lige, hvor deltagerne igen fik et levende bevis på, at fortællingens kunst var noget af det, Preben mestrede.

En stor personlighed er gået bort, men vi vil i mange år fremover huske og mindes Preben Egeholt for de mange ting, han uegennyttigt gjorde til gavn for sin egn.

Æret være Preben Egeholts minde.

Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce