Annonce
Navne

Mindeord: Han blev en af DR's mest respekterede og indflydelsesrige chefer

"Han var sindbilledet på ordentlighed", skriver Lasse Jensen om Henrik Antonsen. Arkivfoto: Jim Hoff
Annonce

Mindeord: Lasse Jensen, journalist og fhv. DR-programchef, har skrevet mindeord om fhv. tv-programdirektør Henrik Antonsen, tidligere Vejle, der blev 89 år:

Henrik Antonsen blev journalistuddannet på fødeby-avisen Vejle Amts Folkeblad og senere Frederikshavns Avis i 1950.

Han kom i 1957 til Statsradiofoniens kortbølgeafdeling, og i de efterfølgende 40 år blev han en af DR's mest respekterede og indflydelsesrige chefer.

Som souschef for programchef Hans Jørgen Jensen var han organisatoren i opbygningen af TV-Avisen fra 1965.

I 13 år var souschef for tv-direktøren, som han afløste i 1985.

Han forlod direktørjobbet i 1991, da DR's bestyrelse ikke forlængede hans kontrakt.

Så fulgte syv år som den europæiske radio- og tv-union EBU's organisator af træningen af chefer og journalister i public service-medierne i de nye demokratier i Østeuropa indtil pensioneringen i 1998.

Henrik Antonsen var en dygtig, menneskelig og handlekraftig leder og en central drivkraft i DR-TV's udvikling fra pioner-organisation til moderne medievirksomhed.

Han var en gigant på de indre linjer, men søgte aldrig rampelyset. Stilfærdigt og med sikker hånd - udadtil næsten anonymt - var han den organisatoriske mediehåndværker, der kunne sætte rammerne for de kreative og støtte og bære dem, når det var nødvendigt.

Han var sindbilledet på ordentlighed.

Henrik Antonsen var journalist. En af de sjældne, som ikke løb efter nyhederne, men brugte sin karriere på at skabe vilkår for bedre journalistik.

Han var en central, men diskret arkitekt bag udviklingen af tv-journalistikken fra det rent refererende til det opsøgende, aktive og kritiske.

Hans troværdighed hos medarbejdere og andre chefer var uantastelig. Og de politikere, der i en menneskealder havde armene dybt nede i DR's øverste ledelse, respekterede ham, fordi han med jysk sindighed og viljestyrke også kunne holde dem på afstand, når det gjaldt.

Henrik Antonsen var i 41 år gift med journalist Kika Mølgård, som døde i 1995. Han efterlader sig to døtre, en søn, seks børnebørn og et oldebarn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Se videoen: Skarpheden manglede - AC Horsens satsede men måtte nøjes med 0-0 mod VB

Horsens

Nyt testcenter på vej: Om få dage kan man få lavet en kviktest i Brædstrup

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce